Türkiye Sineması’nın bağımsız örneklerini izleyicisiyle buluşturmak ve yaygınlaştırmak hedefiyle bir araya gelen Yeni Sinema Hareketi platformunun Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle başlattığı “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliği, sinemaseverlerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Etkinlik kapsamında, geçtiğimiz hafta 26 Nisan Cuma günü, Selim Güneş’in “Kar beyaz” adlı filminin gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin sonrasında filmin senarist ve yönetmeni Selim Güneş izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, önümüzdeki hafta, Tayfun Aydın’ın  ‘Reç (İz)’ filmiyle devam edecek.

Her Cuma Yeni Sinema etkinliğinde bu hafta ise, 8 Mayıs 2012’de, geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden Seyfi Teoman’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Tatil Kitabı” adlı filmi Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Salonu’nda sinemaseverlerle buluşacak.

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali “Ulusal Yarışma En İyi Film Ödülü”, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali “Ulusal Yarışma FIPRESCI ödülü”,  54. Taormina Film Festivali “Jüri Özel Ödülü”, 16. Artfilm Uluslararası Film Festivali “’Mavi Melek' En İyi Film Ödülü”, 15. Palic Uluslararası Film Festivali “Gorki List Tolerance FIPRESCI Mansiyon Ödülü”,  Montreal World Film Festivali İlk Filmler Yarışması “Bronz Zenith Ödülü”, Avrupa Film Ödülleri “Yılın En İyi Keşfi Adayı” ödüllerini kazanan film, çalışkan, hırslı ama ailesine karşı soğuk ve sert tavırlı bir limon tüccarı olan Mustafa ile ailenin diğer üyeleri arasındaki gerilimler üzerine kurulu olan hayatlarını konu ediniyor.

Gösterimin ardından filmin yapımcılarından Yamaç Okur, izleyicilerin sorularını yanıtlamak üzere salonda hazır bulunacak.

3 Mayıs 2013, Cuma, 19:00

Tatil Kitabı
2008, 92’
Yönetmen: Seyfi Teoman

www.bulutfilm.com
www.facebook.com/TatilKitabi?fref=ts
www.facebook.com/KatadromProject

Adres:
Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş
Levent Kültür Merkezi: 0212 325 73 71
Katadrom Derneği: 0212 252 49 24

Editör: TE Bilisim