Yeni Sinema Hareketi platformu ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliği, sinema salonlarında yeterince gösterim şansı bulamamış son dönem Türkiye Sineması’nın bağımsız örneklerini İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. Sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, önümüzdeki Cuma 19.00’da Reis Çelik’in senaryosunu yazıp yönettiği “Lal Gece” filmi ile devam edecek.

Başrollerini İlyas Salman ve Dilan Aksüt’ün üstlendiği 2012 yapımı Lal Gece filmi, 62. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde “Kristal Ayı”, 38. Würzburg Film Festivali’nde “ En İyi Film”, 17. Nürnberg Film Festivali'nde “En İyi Film”, “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini kazandı. Film, tüm dünyada kanayan bir yara olan “Çocuk gelinler” sorununu ve bunun sonucunda ortaya çıkan dramı konu ediniyor.

Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösterimin sonrasında filmin başrol oyuncularından İlyas Salman, izleyicilerin sorularını yanıtlamak üzere salonda hazır bulunacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik Nisan ayında aşağıdaki filmlerle devam edecektir;

12-18 Nisan: Press, Sedat Yılmaz.

19-25 Nisan: Unutma Beni İstanbul, Aida Begic, Hany Abu-Assad, Omar Shargawi, Stergios Niziris, Stefan Arsenijevic, Eric Nazarian, Josefina Markarian.

26 Nisan- 2 Mayıs: Karbeyaz, Selim Güneş.

5 Nisan 2013, Cuma, 19.00

Lal Gece
2012, 92’
Yönetmen: Reis Çelik

www.lalgecefilmi.com
www.facebook.com/KatadromProject

Adres:
Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş
Levent Kültür Merkezi: 0212 325 73 71
Katadrom Derneği: 0212 252 49 24

Editör: TE Bilisim