BİR İMPARATORLUĞA MEYDAN OKUDU VE DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ

Scott, görsel efektler ve 3D teknolojisi kullanarak, Mısır Firavunu Ramses (Joel Edgerton)’e başkaldıran ve 400,000 köleyi Mısırdan kaçıran Musa (Christian Bale)’nın hikayesine yepyeni bir soluk getiriyor.

Filmdeki entrika, mekan, maceralar ve canlı karakterler eşsiz bir tiyatral olaya tanık olmamızı sağlıyor. Exodus Mısır’ın özgün ve belirleyici bir destanı. Aynı zamanda duygu, rekabet ve ihanet içeren bir özgürlük mücadelesinin güçlü hikayesi.

“Musa’nın hayatı tüm zamanların en iyi macerası ve manevi arayışı”  diyor Scott. Başarılı yönetmen, 15.000 Mısırlı askerin Hitit kamplarına saldırısıyla başlayan, askeri yapıların yükseldiği, vebanın kol gezdiği ve Kızıldeniz’in ayrıldığı o önemli hikayenin altına imzasını atıyor.

“Hayattan görkemli olan her şeyi severim” diye ekliyor Scott.”Gladyatör filminde ne yapacağımı biliyordum. O zamandaki insanlar gibi yaşamak, nefes almak ve hissetmenin ne demek olduğunu biliyordum.  EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’da Mısır kültürüne ve Exodus’a daha önce yapılmamış bir şekilde hayat vermek istedim.”

EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR Pinewood Stüdyoları’nda, Londra’da, Güney İspanya’daki Almeria bölgesinde ve Kanarya Adalarında çekildi.


YENİ BİR DÜNYA TASARLAMAK VE İNŞA ETMEK

EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’da Scott’a iki kez Oscar adayı olmuş sanat yönetmeni Arthur Max ve Akademi Ödüllü kostüm tasarımcısı Janty Yates eşlik ediyor. EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR bu üçlünün beraber olduğu dokuzuncu proje (Gladyatör,Prometheus). “Yeni bir dünya inşa etmek her zaman çekicidir” diyor Scott. “Dünya inşa etmeyi çekici yapan şey ise olayların gerçek olmasıdır. Ben bir kalp mimarıyım, Arthur Max’ da aynı şekilde.”

Max EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’ı çalıştığı en büyük yapım olarak tanımlıyor.” Çalıştığımız ölçek çok büyük çünkü Antik Mısır öyleydi ve bizde bunu hakkını vermek istedik” diye açıklıyor Max.”Tabi ki Ridley için hiçbir zaman yeteri kadar büyük olmadı, tam da bu yüzden görsel efektler kullandık”

 

           

Vizyon Tarihi 12 Aralık 2014 (2s 30dk)

Yönetmen:      Ridley Scott

Oyuncular:     Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul

Tür      Epik , Aksiyon

Ülke    ABD , İngiltere , İspanya

Editör: TE Bilisim