Genç bir kadın, çekici bir yabancı kalbini çalınca kan kırmızı kil dağının tepesindeki bir eve sürüklenir. Bu evdeki sırlar sonsuza dek peşini bırakmayacaktır. Kızıl Tepe’nin ardındaki gerçek, tutku ve karanlık, gizem ve delilik arasında yatmaktadır.

GUILLERMO
DEL TORO’nun hayal ürünü olan gotik aşk hikayesinde MIA WASIKOWSKA (Alice in Wonderland, Jane Eyre), iki kez Oscar adayı olan JESSICA CHASTAIN (Zero Dark Thirty, Mama), TOM HIDDLESTON (The Avengers, Thor serisi) ve CHARLIE HUNNAM (Pacific Rim, FX’deki Sons of Anarchy) rol alıyor. Bu filmde, aşkın hepimizi canavara dönüştüren gücünü keşfediyorlar.


Bu etkili hayal gücü, yeni filmiyle tanımlanmasına yardım ettiği türe büyük bir dönüş yapıyor. Burada del Toro, izleyiciyi  türün en büyük zaferlerinden birine çeken sinematik bir sanat düzeyiyle üstün bir aşk hikayesi yaratıyor. Aynı zamanda, göz alıcı görseller, zengin karakterler ve duygusal performanslar ortaya koyarken, sizi acı bir sona doğru sürükleyen bir hikaye sunuyor.

1901 yılında geçen Kızıl Tepe’ye del Toro’nun büyüleyici görsel tarzıyla stilize, modern bir gotik duygu verilmiş. İzleyiciler, film bittikten sonra bile uzun süre akıllarda kalacak, karın kana bulandığı ve her köşede hayaletlerin sakladığı dehşet verici bir yere sürüklenecekler.

 

Geçmişin Hayaletleri: Kızıl Tepe’nin Hikayesi

 

Genç Edith Cushing (Wasikowska) 20. yüzyılın başında babası Sör Carter Cushing (Jim Beaver -TV’deki Supernatural, Deadwood) ile Buffalo New York’ta yaşayan bir yazar adayıdır. Annesini kaybetmenin gerçek anlamda etkisi altında büyümüştür. Ölülerin ruhlarıyla iletişim kurma gücüyle lanetlenmiş olan Edith mezarın ötesinden gizemli bir uyarı almıştır; “Kızıl Tepe’ye Dikkat Et.”

Edith yeni hayatına alışırken, gördüğü kabuslar ve kızıl hayaletlerle Kızıl Tepe kontrolü ele geçirir. Ama Kızıl Tepe’nin gerçek canavarı etten ve kemiktendir.

Edith, hayallerinin gizemini çok geç olmadan çözebilecek mi? Thomas karısını kurtarmayı ve ailesini korumayı seçecek mi? Dr. McMichael hayatının aşkı için mücadelede ne kadar ileri gidecek? Ve Lucille’nin karanlık geçmişi ortaya çıktığında ne olacak?

Aşk deliliğe dönerken ve kabus gerçek olurken Kızıl Tepe’ye ayak basan herkes büyük tehlikededir.

Ama bu yaşayan ölüm tuzağı gerçeği ortaya mı çıkaracak yoksa onları kaçınılmaz sona mı götürecek?


KIZIL TEPE

CRIMSON PEAK

 

Vizyon Tarihi: 16 Ekim 2015

 

Tür: Gotik Romantizm

Yönetmen: Guillermo del Toro

Yazarlar: Guillermo del Toro, Matthew Robbins

Yapımcılar: Thomas Tull, Jon Jashni, Guillermo del Toro, Callum Greene

Sorumlu Yapımcı: Jillian Share

Oyuncu Kadrosu: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam ve Jim Beaver

Editör: TE Bilisim