12. FİLMEKİMİ

28 EYLÜL-6 EKİM

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 12. kez düzenlenecek Filmekimi bu yıl yine Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek. İstanbul’da 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak Filmekimi, on ikinci yılında 40’a yakın filmle izleyicilerin karşısına çıkacak. Filmekimi’nin sürprizleri arasında Coen Kardeşler’in, bu yıl Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü alan son filmi Inside Llewyn Davis, Nicole Holofcener’in, yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü oyuncu James Gandolfini’nin başrolünü üstlendiği Enough Said ve Bobo Jelcic'in, geçen hafta sona eren Saraybosna Film Festivali'nde ödülleri toplayan A Stranger / Yabancı filmleri de yer alıyor.

 

Coen Kardeşler’in merakla beklenen son filmi Inside Llewyn Davis, Türkiye’de ilk kez Filmekimi’nde gösterilecek. Bu yılki Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü alan Inside Llewyn Davis, Oscar Isaac’ın canlandırdığı genç bir şarkıcının 1961 yılında New York'ta folk müzik dünyasında ayakta kalabilme mücadelesini anlatıyor. Oscar Isaac’e, 2010 yılında An Education / Aşk Dersi filmindeki rolüyle Oscar’a aday gösterilen genç oyuncu Carey Mulligan ile Trouble with the Curve / Hayatımın Atışı ve The Social Network / Sosyal Ağ gibi filmlerdeki performansıyla beğeni toplayan, ünlü müzisyen Justin Timberlake eşlik ediyor. 1950'lerin “folk dirilişi”nden ilham alan filmde şarkıları oyuncular Oscar Isaac, Carey Mulligan ve Justin Timberlake seslendiriyor.

 

Amerikan bağımsız sinemasının dikkat çeken isimlerinden Nicole Holofcener’in yazıp yönettiği son filmi Enough Said de Filmekimi programında yer alacak sürprizlerden. Eylül ayında Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirilecek dünya prömiyerinin hemen ardından Filmekimi’nde gösterilecek Enough Said, televizyon tarihinin unutulmaz iki dizisinin, “The Sopranos” ve “Seinfeld”in iki oyuncusunu bir araya getiriyor. Bir ilişkiye başlamanın zorluklarını anlatan bu romantik komedide, Julia Louis-Dreyfus ve Haziran ayında kaybettiğimiz ünlü oyuncu James Gandolfini’nin yanı sıra Toni Collette, Catherine Keener ve Ben Falcone yer alıyor.

 

Filmekimi programında, 24 Ağustos Cumartesi akşamı sona eren Saraybosna Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan, Bobo Jelčić’in A Stranger / Yabancı filmi de yer alıyor. Yugoslav Sinemasının efsane isimlerinden Bogdan Diklić’e de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandıran bu komedi-dram, ölüm ve yaşam üzerinden savaş sonrasında Bosna'nın bölünmüşlüğünü anlatıyor.

 

12. Filmekimi sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin farklı noktalarına da eriştirme hedefini bu yıl da gözetiyor. Geçen yıl İstanbul sınırlarını aşarak altı şehirde daha sinemaseverlere ulaşan Filmekimi, bu yıl Bursa, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon ve Ankara’da düzenlenecek.

 

Filmekimi biletleri, İstanbul için 21 Eylül Cumartesi saat 10.30’dan itibaren: Biletix satış noktaları, Biletix web sitesi (www.biletix.com), Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00, 11.00’den itibaren) ve Atlas ve Beyoğlu sinemaları gişelerinden satışa sunulacak. Filmekimi’nde hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) sadece 5 TL. Haftaiçi 19.00 ve 21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 15, indirimli 10 TL. Lale üyeleri bu yıl da biletlerini %25'e varan indirimlerle öncelikli olarak alabilecekler. Lale üyeleri için ön satış günleri; Siyah Lale üyeleri için 18 Eylül’de, Beyaz, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri için 19 ve 20 Eylül’de gerçekleşecek.

 

Filmekimi’nin programı ve detaylı bilgiler, Eylül başından itibaren resmî web sitesinde yer alacak: filmekimi.iksv.org

Editör: TE Bilisim