İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilen Filmekimi son hız devam ediyor. Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Filmekimi, sinema keyfini Türkiye’nin farklı kentlerine de taşıyor.

 

Sinemaseverlerden büyük ilgi gören ve yoğun talep üzerine eklenen seanslarıyla 27 Eylül Cuma sabahı başlayan 12. Filmekimi’nin İstanbul gösterimleri bu hafta sonu sona eriyor. Kaçırılmaması gereken Filmekimi filmlerinin gösterimleri 6 Ekim Pazar akşamına kadar devam ediyor; sinemaseverlere duyurulur:

 

Steven Knight’in, prömiyerini Eylül ayında düzenlenen Venedik Film Festivali’nde yapan ve festivalde büyük beğeni toplayan Locke, 2 Ekim Çarşamba 19.00 ve 3 Ekim Perşembe 11.00’da Atlas, 6 Ekim Pazar 21.30’da Nişantaşı Citylife City’s sinemasında Filmekimi’nin sürpriz filmi olarak izleyicilerle buluşacak.

 

Heinrich von Kleist’in aynı adlı ünlü romanının, Arnaud des Pallières’in yönettiği, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan uyarlaması Michael Kohlhaas / Adalet İçin, 1 Ekim Salı 19.00’da Nişantaşı Citylife City’s, 2 Ekim Çarşamba 11.00 ve 6 Ekim Pazar 13.30’da Beyoğlu sinemasında gösterilecek.

 

Michael Winterbottom’un, ilk gösterimini Sundance’de yapan ve ardından Berlin Film Festivali’nde gösterilen son filmi The Look of Love / Ateşli Bakışlar, 4 Ekim Cuma 13.30’da Atlas sinemasında gösterilecek.

 

Romanya’nın önde gelen “Yeni Dalga” yönetmenlerinden Corneliu Porumboiu’nun üçüncü uzun metrajı When Evening Falls on Bucharest or Metabolism / Bükreş'e Gece Çöktüğünde ya da Metabolizma, 2 Ekim Çarşamba 13.30’da Beyoğlu, 5 Ekim Cumartesi 13.30’da Atlas sinemasında gösterilecek.

 

Filmekimi’nde İstanbul dışındaki gösterimler devam ediyor

 

Filmekimi usta yönetmenlerin çoğu ödüllü, son yapıtlarını Türkiye’nin farklı kentlerindeki sinemaseverlerle de buluşturmaya devam ediyor. Geçen haftasonu Bursa’da izleyicileriyle buluşan Filmekimi, 4 Ekim Cuma, 5 Ekim Cumartesi ve 6 Ekim Pazar günlerinde İzmir Karaca Sineması’nda olacak.

 

Filmekimi gösterimleri 11-13 Ekim tarihlerinde Ankara’da Büyülü Fener Kızılay ve Trabzon’da Atapark Avşar, 25-27 Ekim tarihlerindeyse Diyarbakır Ninova Prestige ve Gaziantep Sinepark Nakıp Ali sinemalarında devam edecek.

 

Filmekimi biletleri nerede?

 

Filmekimi biletleri hizmet bedeli ödemeden Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı Citylife City’s sinemaları gişelerinden ve Biletix’ten satın alınabilir. Filmekimi’nde İstanbul seansları hafta içi gündüz 5 TL, hafta içi 19.00 ve 21. 30 seansları ile tüm hafta sonu 15 TL (tam) ve 10 TL (indirimli).

 

12. Filmekimi'nin sponsoru Vodafone FreeZone, sinema kampanyasını Filmekimi'nde de sürdürecek. Vodafone FreeZone'lu sinemaseverler, Filmekimi'nde bir bilet aldıklarında aynı seans için bir bilet de hediye kazanacaklar. Kampanyalı bilet satışları ana gişelere ek olarak biletix.com adresi üzerinden yapılıyor. Ayrıntılı bilgi www.vodafonefreezone.com sitesinde yer alıyor.

 

Bilet bulamayan sinemaseverlere ufak bir hatırlatma: Seans öncesi gişelerde teslim alınmayan davetiyeler satışa sunuluyor. Görmek isteyip de bilet bulamadığınız filmler için, gösterimlerden önce sinema salonlarına uğramanızda fayda var.

 

Filmekimi programıyla ilgili ayrıntılı bilgi için: filmekimi.iksv.org

Editör: TE Bilisim