Oscar ödüllü Angelina Jolie, bir Olimpiyat sporcusu ve savaş kahramanı olan Louis "Louie" Zamperini'nin (Jack O'Connell) olağanüstü yaşamını konu alan epik dram Unbroken filminin yönetmenliğini ve yapımcılığını gerçekleştiriyor. Zamperini 2. Dünya Savaşı'nda neredeyse ölümcül bir uçak kazasından sonra iki mürettebatıyla birlikte bir salda geçirdikleri 47 günden sonra kurtularak Japon Donanması tarafından ele geçirilmiş ve bir savaş esirleri kampına gönderilmiş.

Laura Hillenbrand'ın son derece popüler kitabından ("Seabiscuit: An American Legend") uyarlanan Unbroken, beyazperdeye Zamperini'nin, insan ruhunun zorlukları yenme gücünü konu alan inanılmaz ve ilham verici gerçek hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Filmde O'Connell ile birlikte rol alan oyuncular Zamperini'nin Pasifik açıklarında tehlikeli haftalar boyu sürüklenmeye birlikte dayandığı havacılar Phil ve Mac'i canlandıran Domhnall Gleeson ve Finn Wittrock, tutuklulukları sırasında beklenmedik bir dostluk kuran savaş esirlerini canlandıran Garrett Hedlund ve John Magaro, Zamperini'nin erkek kardeşi Pete rolüyle Alex Russell ve esirler tarafından "Kuş" olarak bilinen acımasız kamp muhafızı karakteriyle ilk İngilizce sinema filmiyle Japon oyuncu Miyavi rol almaktadır.

Filmin yapımcıları Jolie ile birlikte Matthew Baer (City by the Sea), Erwin Stoff (The Day the Earth Stood Still) and Clayton Townsend (This Is 40). Yetenekli kamera arkası ekibinin başında ise 10 kez Oscar adayı olan görüntü yönetmeni Roger Deakins (Skyfall) bulunmaktadır.

Oscar ödüllü Joel ve Ethan Coen (No Country for Old Men), senaryoyu William Nicholson (Les Misérables) ile Richard LaGravenese (HBO'nun Behind the Candelabra)'in ilk taslaklarından yeniden yazmışlar.

26 Aralık'ta Sinemalarda
Editör: TE Bilisim