Yıllardır beklenen an geldi! Aamir Khan, sonunda Türkiye’ye geliyor!

Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Bollywood yıldızı Aamir Khan’ın yeni filmi SECRET SUPERSTAR 20 Ekim’de sinemalarda! Ünlü oyuncu, FILMARTI aracılığıyla 4 Ekim’de ilk defa Türkiye’ye gelerek uzun yıllardır kendisiyle tanışmayı bekleyen hayranlarıyla buluşacak ve filminin tanıtımını yapacak.

Aamir Khan’ın dünya çapında gişe rekorları kıran filmi DANGAL, 18 Ağustos’ta gösterime girdikten sonra ülkemizde de izleyicilerden büyük ilgi görmüştü. DANGAL filmini izleyen Türk hayranlarından aldığı sevgi mesajlarının ardından Aamir Khan, yeni filmi SECRET SUPERSTAR’ın Hindistan ile aynı tarihte ülkemizde gösterime gireceğini sosyal medya hesaplarından hayranlarıyla paylaştı. Filmin tanıtımı için ülkemize gerçekleştireceği ziyareti de ilk önce kendisi duyurdu.

Aamir Khan SECRET SUPERSTAR filmiyle hayranlarını yine şaşırtacak! Her filminde farklı bir role bürünen oyuncu, SECRET SUPERSTAR’da canlandırdığı Shakti Kumar için “şimdiye kadar oynadığım en zor karakter” açıklamasında bulundu.

DANGAL filminde Hindistan’a ilk kez Altın madalya kazandıran iki güreşçi kızın babasını canlandıran Aamir Khan, yapımcılığını da üstlendiği SECRET SUPERSTAR ile bir kez daha kız çocuklarına verdiği önemi ve değeri gösteriyor.

 

SECRET SUPERSTAR’IN KONUSU

Insu adlı genç bir kızın tek hayali, şarkıcı olmaktır. Fakat bir gün katı bir adam olan babası Insu’nun gitarını bulunca -ve bulduğu gibi o gitari kırıp şarkı söylemesini yasaklayınca- genç kızın tüm hayalleri suya düşer… Ta ki Shakti Kumar (AAMIR KHAN) adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

 

AAMIR KHAN KİMDİR?

Mohammed Aamir Hussain Khan 14 Mart 1965 tarihinde Mumbai, Hindistan’da doğmuştur. Hint sinemasının en önemli oyuncularından biri olan Aamir Khan, evli ve 3 çocuk babasıdır. Müslüman olan oyuncunun çıkardığı her film ülkesinde gişe rekorları kırdığı gibi tüm dünyada da milyonlarca kişi tarafından izleniyor.

1973 yılında çocukken bir filmde rol aldıktan sonra oyunculuğa gönül veren Aamir Khan, daha sonra gençliğinde tiyatroların sahne arkasında çalışarak sektöre adım atmıştır. Profesyonel oyuncu olarak ilk filmini 1984 yılında çeken Aamir Khan, çalışkanlığı ve azmiyle kısa sürede Hint sinemasında kendine saygın ve sevilen bir yer edinir.

Başarılarla dolu kariyeri boyunca Aamir Khan, Hint sinema tarihinin en popüler ismi olma yolunda dört Ulusal Film Ödülü ile yedi Filmfare Ödülü kazanmıştır. Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik de yapan Aamir Khan, 2001 yılında kendi adını taşıyan film prodüksiyon şirketini kurmuştur. Yaptığı ilk film Lagaan (2001) ile Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Oscar’a aday olmuştur. Bununla birlikte Hindistan Hükümeti tarafından 2003 yılında Padma Shri ve 2010 yılında Padma Bhushan olarak onurlandırılmıştır. 30 Kasım 2011 de UNICEF Ulusal Barış Elçisi seçilmiştir. Ayrıca Time dergisin 2013 yılında yayınladığı “En Etkileyici 100 İnsan” listesinde yer almıştır.