MarvelComics’in en alışılmadık anti-kahramanı DEADPOOL, eski bir Özel Kuvvet askeri olan Wade Wilson’un, üzerinde uygulanan zorlu bir deneyin, onu hızlandırılmış kendini iyileştirme gücü ve alt egosuyla baş başa bırakmasının hikâyesi. Yeni yetenekleri ile donanmış, karmaşık ve kara bir mizah anlayışına sahip olan DEADPOOL, hayatını neredeyse sona erdiren adamı avlıyor.

DEADPOOL’un yıldızı ve yapımcısı Ryan Reynolds’un en büyük hayranı ve aynı zamanda filmin yapım yönetmeni olan MarvelComics’in yıldızı Stan Lee. “Daha önce Deadpool gibi bir karakter var olmadı  ve RyanReynolds karakteri onu oynamak için doğmuş gibi oynadı.” diyor Lee. “Aynı Robert DowneyJr.’ınIron Man olmak için doğduğu gibi, Ryan dışında birisi ile Deadpool’u hayal edemezsiniz.”

Reynolds karakterin değişkenlik gösteren bir çok yönünü benimsemiş. “Çizgi roman dünyasında Deadpool , en kötü zamanlarda bile, doğru şeyleri yapabilme yeteneğine sahip ” diyor Reynolds. “Bana göre bu özelliği onu çok ilgi çekici ve aynı zamanda limitleri olmayan bir kahramanyapıyor.”

Reynolds uzun zamandır bu ikonik karakter üzerinde çalışıyor. Filmi derinden etkileme süreci ise, prodüksiyon aşamasında yönetmen Tim Miller, senarist Rhet Reese ve Paul Wernick (Zombieland) ile yoğun beyin fırtınası oturumlarında devam ediyor. Yönetmen Miller, zamanda ileri ve geri giderek, parçalı bir şekilde hikâyeyi anlatıyor. Film bir yandan tahmin edilmesi imkânsız bir senaryoya sahipken, bir yandan da Deadpool’u hiç tanımayanlar için onu ulaşılabilir kılıyor.

 

 

 

Vizyon Tarihi                     12 Şubat 2016 (1s 46dk)

Yönetmen:                        Tim Miller

Oyuncular:                         RyanReynolds, MorenaBaccarin, Ed Skrein

Tür                                        Aksiyon, Macera, Komedi

Ülke                                      ABD, Kanada

Editör: TE Bilisim