'Kader Ajanları'nın yönetmeni ve “Son Ültimatom”un senaristi ile “X-Men” ve “Cehennem Melekleri”nin arkasındaki yaratıcı aksiyon ekibinin imzasını taşıyan film, düşmeyen temposuyla Bruce Lee efsanesini perdeye taşıyor. Film, Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle 8 Eylül’de izleyiciyle buluşacak.

 

Özet: Efsaneye dönüşen bir dövüş; Bruce Lee’ye dönüşen bir efsane! 1964’te San Francisco’da Bruce Lee ile Kung Fu ustası Wong Jack Man arasında, tarihin en büyük meydan okuması olarak nitelenen bir mücadele gerçekleşti. Sadece bir düzine insanın tanıklık etme şansı yakaladığı, hakemsiz ve kuralsız bu karşılaşmada kazananın kim olduğu hala tartışılmakta. Film, Bruce Lee’nin kariyerinin gidişatını değiştiren bu sürecin perde arkasına odaklanıyor.

 

Yetiştirdiği öğrenciler ve rol aldığı filmler ile Bruce Lee’nin namı Amerika’da hızla yayılmaktadır. Turnuvaları bir bir kazanan ve dünyanın en iyisi olduğunu düşünen Bruce Lee’ye, Şaolin Manastırı’ndan Amerika’ya gelen dövüş sanatları ustası Wong Jack Man meydan okur. Lee’nin Amerikalı genç öğrencisi Steve, iki usta arasında, yapacakları dövüş için arabulucu rolü üstlenir ve ikisiyle de dost olur. Bu esnada Steve’in sevdiği kız, mafyanın eline düşer. Bruce Lee ve Wong Jack Man, Steve’i ve kız arkadaşını kurtarmak için suç çetesine karşı güçlerini birleştirirler.