SEVİMLİ CANAVARLAR ÜNİVERSİTESİ (MONSTERS UNIVERSITY) (Disney Digital 3D™) 

“Duygusallaşmak istemiyorum ama hayatta yaşadığım her şey beni bu ana getirdi. Bu sadece benim hayalimin değil, hepimizin hayallerinin başlangıç noktası olsun.”

~ Mike Wazowski, “Canavarlar Üniversitesi”

 

Üniversiteye başlayacak olan Mike Wazozski (Billy Crystal’ın sesiyle) küçük bir canavarkenden beri profesyonel bir Korkutucu olma hayalini kurar – ve herkesten daha iyi bilir ki, en iyi Korkutucular Canavarlar Üniversitesi’nden (CÜ) çıkar. Fakat CÜ’deki ilk sömestrında doğuştan Korkutucu olan yetenekli CÜ mirası James P. Sullivan, “Sulley” ile (John Goodman’ın sesiyle) yolları kesişince Mike’ın planları da rayından çıkar. İkilinin kontrol edilemeyen rekabetçi ruhları ikisinin de Üniversite’nin elit Korkutucu Program’ından atılmalarına neden olur. İşleri düzeltmek için işbirliği yapıp bir grup tuhaf, uyumsz canavarla birlikte çalışmaları gerektiğini fark ettiler ve işler daha da sarpa sardı.

Mike Wazowski ve James P. Sullivan ayrılmaz bir ikilidir ama durum her zaman için böyle olmamıştır. Bu uyumsuz canavarlar tanıştıkları andan itibaren birbirlerine tahammül edememişlerdir. “Sevimli Canavarlar Üniversitesi” (Monsters University), Mike ve Sulley’nin farklılıkları aşarak nasıl en yakın dostlar olduklarına dair kapıları açıyor.

Kahkaha ve eğlence dolu Sevimli Canavarlar Üniversitesi’nin yönetmen koltuğunda Dan Scanlon otururken (Arabalar, Mater) filmin yapımcılığını Kori Rae üstleniyor. (Yukarı Bak, İnanılmaz Aile, Sevimli Canavarlar) Film, Türkiye’de 21 Haziran 2013’te 3 boyutlu olarak vizyona girecek.

 

Notlar:

  • ‘Sevimli Canavarlar’ filmi ilk olarak 2 Kasım 2001’de gösterime girdi ve dört dalda Oscar adayı oldu: En İyi Uzun Metraj Animasyon Filmi, En İyi Müzik, En İyi Ses ve En İyi Şarkı. If I Didn’t Have You şarkısı ile ödül kazandı.
  • ‘Sevimli Canavarlar Universitesi’, ‘Sevimli Canavarlar’ filminden yaklaşık 12 yıl sonra Amerikan sinemalarında gösterilecek.
  • Billy Crystal ve John Goodman önceki filmde canlandırdıkları Mike Wazowski ve Sulley rollerini yeniden seslendiriyorlar.
  • ‘Sevimli Canavarlar Universitesi’ yeni birkaç yüzle ve ‘Sevimli Canavarlar’ filmindeki birkaç sevilen karakterle geri dönüyor.

 

Tür: Komedi / Animasyon

Amerika Gösterimi: 21 Haziran 2013

Yönetmen: Dan Scanlon.

Yapımcı: Kori Rae.

 

Editör: TE Bilisim