KAÇAK PRENSES (A ROYAL NIGHT OUT) – 3 TEMMUZ

 



“Aşkı bulmak için tek bir gecesi var.”

 

8 Mayıs 1945, Zafer Günü. II. Dünya Savaşı’nın sonlandığı gününde ertesinde İngiltere’de büyük bir kutlama olacak, geride kalan acı dolu altı yıl kadehlerle, kahkahalarla, havai fişeklerle geçmişe gömülecektir… Geçen altı yılda gündelik hayatları herkesinki kadar etkilenen iki kişi daha vardır: Prenses Elizabeth (Sarah Gadon) ve Prenses Margaret (Bel Powley). Kekemeliği ile bilinen Kral George (Rupert Everett) ile Kraliçe Elizabeth (Emily Watson) kutlamaların yapılacağı gece, Kral halka seslenirken kızlarının yanlarında olmasını isterler. Fakat tahtın varisi Prenses Elizabeth için sokaktaki hayata karışabileceği son şanstır bu gece. Kral ve Kraliçeyi ikna eden iki prenses kutlamalara katılmak için saraydan ayrılırlar. Bu ayrılış prensesleri macera ve eğlenceyle dolu bir geceye sürüklerken, geleceğin kraliçesi Elizabeth, Jack isminde kaçak bir askerle ve o güne dek hiç hissetmediği duygularla tanışır.

Filmin fragmanını izlemek için: https://youtu.be/91F4NapXlBc

 

TEHLİKELİ OYUN (BEYOND THE REACH) – 10 TEMMUZ

 




"Kaçmak imkansız olduğunda sonuna kadar savaş.”

 

Çölde avlanmak isteyenlere rehberlik hizmeti veren Ben (Jeremy Irvine) bir gün başarılı bir iş adamı olan Madec (Michael Douglas) tarafından küçük bir av gezisine rehberlik yapması için tutulur. Fakat Madec yanlışlıkla çölde gezen birini öldürünce, Ben bu cinayetin açığa çıkmasını istemeyen Madec’ten kaçmak zorunda kalır. Sıcaklığın 50 dereceye kadar çıktığı çölde kedi fare oyunu başlamıştır.

Başrollerini Michael Douglas ve Jeremy Irvine’ın paylaştığı TEHLİKELİ OYUN izleyenlere sürükleyici bir film vadediyor.

 

Fragmanı izlemek için: https://youtu.be/Fx1vW67gTps

 

KANLI TATİL (INDIGENOUS) – 17 TEMMUZ

 




“Gitmemeniz gereken yerler vardır. Burası da o yerlerden biri.”

 

Çocukluktan beri arkadaş olan Scott, Trevor ve Charlie’nin aralarında güçlü bir bağ ve dostluk vardır. En büyük tutkuları ise sörf yapmaktır. Hem bir araya gelmek hem de sörf yapmak için Panama’yı tercih ederler. Eşsiz iklimi ve insanın içini ısıtan güneş ve plajlarıyla Panama, bu üçlü için biçilimiş kaftandır. Scott ve Charlie sevgilileri ile geldikleri Panama’da uslu çocuk olmayı öğrenirken Trevor, Latin ateşine karşı koyamaz. Scott’ın macera arayışı ve Trevor’ın orada tanıştığı Carmen’in cazibesine kapılmasıyla sörf tatili birden bire halk arasında korkunç söylentilere neden olan Darian Ormanları’nda bir maceraya dönüşür. Tüm itirazlara rağmen ormanın sakladığı gizemlerin ve efsanelerin peşine düşen arkadaş grubu, beklemedikleri felaketler ve sonu kanlı bitecek bir kovalamacanın içine düşer.

 

Filmin fragmanını izlemek için: https://youtu.be/UiwqB_gwdyY

 


KRALLAR KULÜBÜ – 17 TEMMUZ

 

 



Seksenlerin kült ismi, Türk sinemasının kötü adamı Nuri Alço, Krallar Kulübü’nde başrolü Ozan Akbaba ve Özge Dolay ile paykaşıyor. Yönetmenliğini Tuncay Erol'un, senaristliğini Yerkan Kahraman'ın üstlendiği "Krallar Kulübü"nde, senelerdir biriktirdiği parasıyla, çalıştığı oteli satın almak isteyen Kaan ve arkadaşlarının, Mafyatik Filozof Cumali'nin ortaya çıkmasıyla birlikte içine düştükleri komik olaylar anlatılıyor.

 

Filmin fragmanını izlemek için: https://youtu.be/Kab62wPmKGY

 

 

ACEMİ ÇAPKIN (CAPRICE) – 24 TEMMUZ

 




“Kısmeti açıldı bir kere!”

 

Kadınlar karşısında iki kelimeyi bir araya getiremeyen utangaç Clément, mucize eseri hayranı olduğu Alicia adındaki güzel oyuncuyla birlikte olmaya başlar. Tam da hayatta başına bir kez gelebilecek bu olayın keyfini sürecekken sevgilisinin oyunlarından birinde genç ve güzel Caprice ile tanışınca tehlike çanları çalmaya başlar. Acemi bir çapkın olan Clément ne kadar uzak durmak istese de, Caprice’in ona olan ilgisi gitgide artar. En yakın arkadaşı Thomas’tan tavsiye isteyen Clément, olaylara onun da dahil olmasıyla kontrolü iyice kaybedecek, tesadüflerin ve yanlış anlamaların arasında doğru yolu bulmaya çalışacaktır.

Fransa’nın Woody Allen’ı olarak tanınan Emmanuel Mouret’in yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı bu eğlenceli romantik komedinin diğer oyuncuları ise “Son Moda Aşk”, “Aşka Şans Ver” filmleri ile tanıdığımız, Fransa’da büyük bir hayran kitlesi olan güzel oyuncu Virginie Efira ve Fransa’nın yükselişteki yıldızı Anaïs Demoustier.

 

Filmin fragmanını izlemek için: https://youtu.be/Z9G9VTFOrRk

 

 

VAHŞET GEÇİDİ (LEMONTREE   PASSAGE) – 7 AĞUSTOS

 




“Tehlikeli bir şehir efsanesi” – THE DAILY MAIL

Tüm dünyada fenomene dönüşen “Limon Ağacı Geçidi Hayaleti” Youtube videosu, yüzbinlerce kez izlenmiş ve tartışmalar yaratmıştı. Gerçek olaylardan ve bu videodan ilham alınarak çekilen filmde Avustralyalı gençler Oscar ve Geordie, Amerika’dan tatile gelmiş olan Amelia, Toby ve Maya’yı kasabalarındaki hayalet motorcu efsanesinin peşine düşmeye ikna ederler. Efsaneye göre, Limon Ağacı Geçidi’nde geceleri bir hayalet belirmektedir. Gençlerin korkutucu geçitte şahit oldukları olaylar, eğlenmek için yaptıkları bu yolculuğu bir kabusa dönüştürür. Evlerinden binlerce mil uzaklıktaki gençler, şeytani güçlerin ortaya çıkmasının ardından bir kasabada mahsur kalacak ve dehşet verici olaylara şahit olacaklardır.

 

Filmin fragmanını izlemek için: https://youtu.be/T7LKjkWSiHk