“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinde “Ben, Sen, O…” belgeseli, 30 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

 

İSTANBUL-  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 5. sezonu, yönetmenliğini Zeynep Oral’ın üstlendiği “Ben, Sen, O…” belgeseliyle devam ediyor.

 

Trans bireylerin karşılaştıkları baskı, şiddet ve adaletsizlikleri konu alan “Ben, Sen, O…” isimli belgesel, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nde trans hakları savunuculuğu da yapan Demet Yanardağ ile Selma Özen’in hayatından kesitler sunuyor. Belgesel geçen yıl düzenlenen 49. Uluslararası Altın Portakal Film Yarışması’nda “en iyi ilk belgesel” ödülünü kazandı.

 

“Ben, Sen, O…” isimli belgesel, 30 Ekim 2013 Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir.

 

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 6 Kasım 2013 tarihinde İnan Temelkuran ve Kristen Stevens’in yönettiği “Siirt’in Sırrı” belgeseliyle devam edecek. 

Editör: TE Bilisim