Çekimleri geçtiğimiz yıl tamamlanan ve 22 Eylül’de vizyona girmeye hazırlanan “Atçalı Kel Mehmet” Anadolu’nun unutulmaz halk kahramanları “efeleri” destansı bir anlatımla beyazperdeye taşıyor.

 

Güler Nalbantoğlu (Güler Film) ile TRT ortak yapımcılığında ve Hakan Şahin’in yönetmenliğinde çekilen film, 18. yüzyılın kahraman efesi “Atçalı Kel Mehmet”i beyazperdeye taşıyor. Başrollerinde ünlü oyuncular Gökhan Keser ve Cemal Hünal’ın yer aldığı filmde, onlara Ceren KaplakarslanHülya ŞenMehmet PolatÜmit Acar ve Muhammed Cangören gibi deneyimli ve genç oyuncular eşlik ediyor.

 

Atça’nın  merkezinde bir heykeli de bulunan ünlü halk kahramanı “Atçalı Kel Mehmet Efe”ye filmde ünlü oyuncu, şarkıcı Gökhan Keser can verirken, ona efeliği öğreten ve baş efe olmasını sağlayan “Yusuf Efe” rolünde ise başarılı oyuncu Cemal Hünal yer alıyor. Destansı anlatımı ve başarılı görüntü yönetimi ile seyircileri tarihin büyülü sayfalarına taşıyacak olan “Atçalı Kel Mehmet” filmi, aksiyon dolu sahneleri ile solukları kesmeye hazırlanıyor.

 

Atçalı Kel Mehmet, Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde yaşamış Ege bölgesinin ilk efelerinden biridir. Zenginden alıp fakire vererek bölgesinde adaleti sağlar  ama çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından da hain ilan edilir. Atçalı’nın ölüm fermanı verilir ve Atçalı Kel Mehmet Efe’ye iki seçenek kalır. Kaçacak ya da ölecektir…