Savaşın Gölgesinde Destansı Bir Aşk Hikâyesi

“BİRLEŞEN GÖNÜLLER”

 

 

2. Dünya Savaşı’nın gölgesinde yaşanan destansı bir aşkı ve demir perdenin ayırdığı hayatları konu alan “Birleşen Gönüller” filminin çekimlerine Bulgaristan’da başlandı. 2014 yılının en iddialı yapımlarından biri olarak gösterilen Birleşen Gönüller’in çekimleri için milyon dolarlık hasılatlara sahip Hollywood filmlerinin de çekildiği Sofya’daki Nu Boyana Film Stüdyoları tercih edildi.

 

Çekimler için Bulgaristan’a 10 tır dolusu malzeme ve ekipman götürüldü. İki ayrı dönemi bir arada işleyen yapım için, özel dekorlar ve kostümler oluşturuldu. 1940’lı ve 1990’lı yıllarda geçen filmin hikayesini en iyi şekilde yansıtabilmek adına Lukovit’in nehir kıyıları, Plovdiv, Jeravna, Beli Bryag Tren İstasyonu, Sofya’daki çeşitli okul ve hastanelerde yapılan çekimler tüm hızıyla sürüyor.

 

Ser Film imzasını taşıyan Birleşen Gönüller’in yapımcılığını Fatih Gök, yönetmenliğini ise Hasan Kıraç üstleniyor. Hikayesi Rusya, Ka­­zakistan, Batı ve Doğu Al­manya ile Türkiye’de geçen filmin başrollerinde Rojda Demirer, Hande Soral ve Serkan Şenalp gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

 

1940’lı yıllardan günümüze uzanan bir aşk hikayesine odaklanan yapım, kalplerinde büyük bir sevdayı taşıyan, ne yılların ne de yolların bu sevdayı aşındırmasına izin vermeyen fedakar insanların hikayesini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

 

Dondurucu soğuğun, sisin ve karın etkili olduğu Bulgaristan’da zorlu hava koşullarına rağmen tüm hızıyla süren çekimlere önümüzdeki günlerde Türkiye’de devam edileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim