RTÜK tarafından onaylanan Hayatta Kal Derneği kamu spotunun televizyonlarda yayınlanması ile çok sayıda ünlü isim projeye destek verdi. Hayatta Kal Derneği başkanı, kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Mutlu Vural ise köşe yazısında destek veren sanatçılara teşekkür etti.

RTÜK tarafından onaylanan Hayatta Kal Derneği kamu spotunun TV'lerde yayını ile eş zamanlı olarak online kalp masajı kursu ve dernek merkezinde ilk yardım eğitiminin başlamasına çok az kaldı. Hayatta Kal Derneği başkanı Doç Dr Mutlu Vural, " Bize destek olmak için kendi inisiyatifi ile gazeteci Zühre Gülşen tarafından başlatılan ve Kalp Projesi'ne destek veren tüm sanatçılara ve onların sevenlerine teşekkür ederim." dedi. Vural “Kalp krizi geçiren kişinin kalp krizini tanıması kolay değildir. Kalp krizi yani enfarktüs bulgularını vatandaşımıza önceden öğretebilirsek ve kalp krizi geçirenlerin 5 dakika sonra 112 yi aramalarını sağlarsak binlerce hayat kurtarabiliriz. Kalp Projesi için bizim dışımızda atılması gereken adımlar var. Her yıl binlerce insanın hayatı yanı başındaki kişiler ilk yardım bilmediği için kayıp gidiyor. Her birey "hayat kurtarmak için ilk yardım öğrenmem yeterli" bilincine ulaşmadan kamudan toplum tabanlı ilk yardım geliştirilsin diye adım atmasını beklemek hayal kurmak olur. Önce toplumsal bilinç gelişmeli ve ardından kamuoyu baskısı gelmelidir." dedi. 
 

Yönetmen Haydar Işık “Toplumsal bilinçlenme bireysel farkındalıklar ile başlar ve her bireyin toplumsal görevleri mutlaka vardır. Hele ki konu sağlık ise üzerimize düşeni mutlaka yapmalıyız. Mutlu hocamızın projesine destek, işten ziyade önemli bir görevdir” dedi. Türk sanat müziğinin sevilen sanatçısı Onur Akay ve ünlü şarkıcı Sevim Egesoy ise kendi sayfasında "Artık hayat kurtarmak için doktor olmak gerekmeyecek. Hayatta Kal Derneği'nin desteklediği Kalp Projesi ile siz de hayat kurtarabileceksiniz. Ben de bu projeye destek veren sanatçılar arasına katıldım" dedi.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim