Melike Altınay  "Mutluluğun Sırrı Doğru Nefes "

Dönüştücü nefes terapisti Melike Altınay doğru nefes kullanmanın inceliklerini ve hayatımıza katkılarını İŞ’te KADIN’a anlattı.

Dönüştücü nefes terapisi alanına sizi yönlendiren nedir?

İlk duyulduğumda, ben zaten nefes alıyorum acaba bu teknik tam olarak nedir diye çok merak etmiştim. İyi ki de merak etmiştim, şu an geldiğim noktada yaşadıklarıma mucize demek bence hafif kalır.

Bu tekniği kim ortaya çıkarttı?

Dönüştücü nefes, bundan yaklaşık 40 yıl önce benim de ilk eğitimimi elinden aldığım Amerikalı metafizik doktoru Judith Krativz in kendine teşhis olarak konulan tiroid kanserini hiçbir ilaç kullanmaksızın iyileştirmesiyle ortaya çıkmış bir yöntemdir.

Esasında çok eskilere gittiğinizde şamanlar ve dağlarda iyileştirici gücü olduğu söylenen ocaklar aynı yöntemle iyileşme sağlıyorlarmış.


Yöntem tam olarak nedir. Yani seanslardan sonra kazancımız nedir?

Dönüştücü nefes, batıda transformal nefes adıyla ortaya konulmaktadır. Bir ortalama birey iki yaşına kadar tam bağlantılı ve derin nefes alarak yaşamına başlar. Fakat daha sonra üst beyinin devreye girmesiyle, tüm
uyarılardan etkilenen beyin olumlu ve olumsuz her şeyi bilinçaltında ve dolayısıyla nefesinde kaydetmeye başlar çünkü her olumsuz olay yaşandığında kişi istemsiz olarak nefesini tutar. Tutulmuş olan her
nefes kişinin bundan sonraki hayatında ilk yaşadığı olumsuz olayla daima karşılaşmasını,  yani bu enerjiyi yaymasını sağlar. İşte bilinçaltı böyle çalışır.

Sanırız ki başımıza gelen her şey bizim bilinçli olarak seçtiğimiz ve yaşadığımız şeydir, oysaki tamimiyle bilinçaltı yaşamımızı yönlendirmektedir. Bu aşamada kişinin nefesine bakarak tıkanık olan bölgeleri otomatikman
görebiliyoruz. Bu bölgelerdeki tıkanıklıklar açıldığında ve karından başlayıp göğüste son bulan dönüşümlü nefes sağlandığında, kişi artık eskiden yaşadığı olumsuz hayata ister istemez veda ederek, bambaşka bir
boyutta titreşen enerjideki bir bedene, ruh haline, olaylara ve sağlığa kavuşmuş hale geliyor. Tam bağlantılı derin bir nefes nasıl alınır görmek istiyorsanız iki yaş altı bir bebeğin nefes alışına bakabilirsiniz.

Kısaca iki yaşında kaybettiğimiz nefese geri dönüyoruz diyebilir miyiz?

Evet aynen öyle ve bunun kazançları çok büyük.

Kısaca bahsedebilir misiniz gördüğünüz mucize adı verdiğiniz dönüşümleri?

Öncelikle kendi hayatım buna gerçek bir örnek. Yaşamımı, dünyaya gelip tüketilmesi gereken günler dizisi olarak görürken, şimdi bambaşka bir boyutta farkındalıklı ve her güne başlama heyecanı içinde yaşıyorum. Tam
38 yaşındayım ama kendimi 25 yaşımdakinden daha enerjik hissediyorum. Bu yöntemle tanıştığım güne her gün şükrediyorum. Niyetim doğrultusunda ilişkilerim ve maddi durumum fazlasıyla düzeldi. Nefes evrenin enerji
yasasını otomatikman devreye sokuyor ve enerjinizle orantılı tüm yüksek enerjili işleri, ilişkileri ve sağlığı kendinize çekiyor hale geliyorsunuz.

Yaptığınız danışmanlıklardan bize örnekler verebilir misiniz?

Başta fiziksel olmak üzere birçok geri dönüşüm aldım. Yüzlerindeki derin çizgilerin azaldığını, saçlarında beyazların yok olduğunu söyleyen birçok danışanım var.

Psikolojik olan ve tıpta fibromiyalji adı verilen birçok ağrı seanslarıma düzenli gelenler kişilerde tamimiyle yok oldu. Birçok migren hastası danışanımın atakları yok denilecek kadar azaldı.

Hatta ve hatta ilik nakli bekleyen bir danışanımın kan testi sonuçlarına tedavisini yapan doktor dahi inanamadı.
O yüzden bu yönteme mucize demek yerinde olur diye düşünüyorum hep.

Son olarak her iş yerinde mutlaka bir problem yaşayan bir danışanımın yirmi nefes seansı sonunda yaşadıkları olumlu gelişmeleri ağzından duymanızı isterdim.

Bir seans ortalama ne kadar sürüyor? Ve geri dönüşümlerini ortalama ne kadar zamanda almaya başlıyorsunuz?

Bu aslında kişinin tıkanıklıklarının derinliğine göre değişiyor. iki seans da nefesi açılan da var.10 seans tan sonra hala çalıştıklarımız da var. Bu tamimiyle kişinin egosunun kuvvetine veya iyileşmek istememesindeki yan kazançlarına göre değişiyor.

Seanslar 1 saat kadar sürüyor. Seans öncesinde yarım saat kadar yaşam koçluğu yapıyorum ve hayatındaki tıkanıklıkları tespit etmeye ve çözüm bulmaya çalışıyorum. Ardından bir niyet belirliyoruz beraber çünkü
yaşamda her şey bir niyettir.

Seans sonunda yarım saat kadar meditasyon ve kişinin öz benliğine yönelik bilinçaltı programlama ve yarı hipnoz seansı yapıyorum. Yaklaşık 2 saat sürüyor her seans.

Son olarak bize biraz da kendinizden bahseder misiniz?

Ben esasen bir eczacıyım, yaklaşık 12 yıldır serbest çalışıyorum. Ama yaşam amacımı soracak olursanız yaklaşık 10 yıldır yaşam enerjisiyle ilintili olan tüm alanlarda çeşitli uzmanlıklarla seminerler veriyor ve her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Nlp, hipnoz, yaşam koçluğu, nefes terapistliği, psikokinesiyoloji dallarında Türkiye’nin dört bir tarafında çalışmalar yapıyorum. Son dönemlerde Mavera Danışmanlık’ta danışanlarıma yardımcı oluyorum.

www.istekadin.org
Editör: TE Bilisim