EKAV (Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı),
sanat, tıp ve iş dünyasını buluşturan anlamlı bir etkinliğe evsahipliği yapıyor. Çağdaş resim sanatının önde gelen isimlerinden Renée Niklan’ın, gelişmekte olan ülkelerde doğuştan ya da sonradan kalp hastası olan çocukları ücretsiz tedavi eden Herkes İçin Kalp Derneği’ne bağışladığı eserler “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergi ile sanat ve yardımseverlerin ilgisine sunuluyor. Alvimedica’nın sponsorluğunda 10-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergiden elde edilecek gelir küçük kalplerin tedavi edilmesinde kullanılacak. Serginin açılış kokteyli, 10 Nisan’da Ekavart Gallery’de yapılacak.


Niklan’ın Herkes İçin Kalp Derneği’ne bağışladığı 17 eserin satışından elde edilecek gelir, dünyanın dört bir yanında kalp hastası çocukların tedavisinde kullanılmak üzere önemli bir fon oluşturacak. Sergi, bu yönüyle bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor ve tüm dünyada kalp hastası çocukların yardım çağrısına ses verilmesi gerektiği mesajını veriyor.

Herkes İçin Kalp Derneği’nin kurucusu Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, gelişmekte olan ülkelerde her yıl yaklaşık 2 milyon çocuğun kalp bozukluklarıyla doğduğunu, bu çocukların yarısının maddi kaynak veya sağlık sektöründeki insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitirdiğini söylüyor. Kalangos’un ifadesine göre, söz konusu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocukların sayısı ise 8 milyonu buluyor. Herkes İçin Kalp Derneği, modern tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanamayan bu çocukların İsviçre’de ya da kendi ülkelerinde ücretsiz tedavi olmalarını sağlıyor.

Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton da kurum olarak insani yardım faaliyetlerinin desteklenmesi konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını, geleceğin mimarı olan çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinin ve gelişen tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanmalarının büyük önem taşıdığını belirtiyor. Herkes İçin Kalp Derneği’nin üstlendiği bu benzersiz ve kutsal misyonun hayata geçirilmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Alaton, sanatseverlerin bu özel organizasyona duyarsız kalmayacağına ve koleksiyonlarında bir Niklan eserine yer vermek suretiyle kalp hastası çocuklara yardım eli uzatacaklarına inandığını sözlerine ekliyor.


Cesarete övgü

“Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergi, Niklan’ın mutluluk, umut ve sevgi mesajları içeren eserlerinden oluşuyor. Bir sanatçı olarak birincil görevinin insanların vicdanını yaratıcılıkla uyandırmak olduğuna inanan Niklan, modern resmin en önemli temsilcileri arasında gösteriliyor. Doğru yanıtların yalnızca şimdiki zamanda bulunabileceğine inanan Niklan, hiç durmaksızın sorgulamaktan ve “Neden?” sorusuna yanıt aramaktan büyük keyif alıyor. Cesur olan ve cesur davranan her şeye büyük bir hayranlık besleyen Niklan, eserlerini, bu kez, kalp hastalıklarıyla cesurca mücadele eden çocuklar için sergiliyor.

Herkes İçin Kalp Derneği Hakkında

Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos tarafından 1998 yılında İsviçre’de kurulan ve bugüne kadar 20’den fazla ülkede 13 bini aşkın çocuğu sağlığına kavuşturan Herkes İçin Kalp Derneği, insani yardım amacıyla faaliyet gösterdiği bu ülkelerde aynı zamanda tam donanımlı bölgesel enstitüler kurarak sürdürülebilir yerel sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Son 15 yılda 100 civarında kalp doktoru yetiştiren Dernek, bu stratejisiyle, ilgili ülkelerde pediatrik kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisine yönelik gerekli teknik altyapının yanı sıra mesleki bilgi birikimi ve deneyimin de oluşmasını mümkün kılıyor.

Ekavart Gallery, EKAV Vakfı kuruluşudur. Sergiden elde edilecek gelir, gelişmekte olan ülkelerdeki kalp hastası çocukların tedavisi için kullanılacaktır.

 

Sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’deizleyebilirsiniz.

SERGİ: Renée Niklan “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor”

TARİH: 10 Nisan 2013 Çarşamba, Saat: 18.30

YER: Ekavart Gallery

ZİYARET SAATLERİ: Pazartesi-Cuma 11.00-18.30 / Cumartesi 12.00-18.30

The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza, No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul

Tel: (0212) 252 81 31 [email protected]

Editör: TE Bilisim