Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bayındır Sağlık Grubu işbirliği ile bu yıl 5'incisi düzenlenecek ''Avrasya Tıp Günleri'', 30 Mayıs - 1 Haziran 2013 tarihleri arasında Bayındır Hastanesinin Ankara Söğütözü'ndeki merkezinde yapılacak.

''5. Avrasya Tıp Günleri''ne, Azerbaycan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Çeçenistan, Başkortostan, Tataristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Özbekistan, Tacikistan, Ukrayna, Kırım, Moldova, Moğolistan ve Bosna-Hersek'ten 100'e yakın doktor katılacak.

''5. Avrasya Tıp Günleri'' süresince Bayındır Hastanesi Söğütözü ameliyathanesinden yapılacak Canlı Yayınlar ile katılımcılara bazı operasyonlar canlı olarak izlettirilecek.

Sempozyum Programı;

30 Mayıs

''5. Avrasya Tıp Günleri''nin 30 Mayıs'taki ilk gününde; '' Kalp ve Damar Cerrahisinde Bayındır Hastanesi Deneyimi'' , ''Günümüzde Koroner Arter Hastalığının Tanı ve Tedavisinde Girişimsel Kardiyolojinin Yeri'', ''Kolon Kanserinde Güncel Tedavi Yaklaşımı'', Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli Tedavisinde Son Gelişmeler'', ''Estetikten Rekonstrüksizyona Plastik Cerrahi'' ve ''Çene Cerrahisi'' başlıkları Bayındır Hastaneleri uzmanlarınca ele alınacak.

31 Mayıs

31 Mayıs'taki ikinci gününde de ''Kadın Genital Kanserlerinde Cerrahi Yaklaşım'', ''İleri Evre Rektum Kanserinde Cerrahi Tedavi'', ''Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi: Algolojik Yaklaşım'', ''Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi: Ortopedik Yaklaşım'', '' Bayındır Hastanelerinde ileri Otoloji Girişimleri'', ''Endoskopik Sinüs Cerrahisinde Kritik Noktalar'' konuları anlatılacak.

TİKA'nın Sağlık Alanında Yürüttüğü Projeler

Ülkemizin bilgi ve tecrübelerinin paylaşılması, ikili ve çok taraflı sağlık işbirliğinin geliştirilmesi ve uygulama örnekleri ile Türkiye gelişmekte olan ülkelere model teşkil etmektedir. Bu bilinçle 2013 yılında TİKA Başkanlığı hastane yapım ve onarımları, poliklinik yapım ve onarımları, tıbbi donanım destekleri, ameliyatlar, sağlık taramaları ve sarf malzeme destekleri, uzman/doktor eğitimleri ile önemli sağlık projelerine imza atmıştır. Diğer yandan Türk STK'ları ile gelişmekte olan ülkelerin sağlık sektöründeki yardımlarını desteklemek amacıyla işbirlikleri geliştirilmiştir. Uluslararası sağlık konferans ve sempozyumlarına lojistik ve maddi destek sağlamıştır.

Ülkemizde çok sayıda yüksek teknolojiyi kullanmakta olan ve yeni uygulamaları gerçekleştirebilen sağlık personeli ve hastaneleri mevcuttur. Referans hastanelerinin çoğunda çağdaş teknolojik donanım yeterli düzeyde bulunmaktadır. Özel hastane işletmeciliği konusunda ülkemiz deneyim kazanmıştır.
Editör: TE Bilisim