Sarısülük ailesine şok ceza!
Afyon şehit ailelerine şok ceza!
Gökçek gaziyle uğraşıyor, gazla uğraşsa biraz. Niye o gaz o kadar pahalı mesela?
Gazi açlık grevine başlıyor…
Gökçek’e yumurta atan kadınlara  mala zarar vermekten ceza!
Gazilere  ceza, İşçilere ceza!
17-25 Aralık’ı soruşturan polislere  ceza
Ormanı talan edilen köylüye çok ceza,
İşçiye ceza, Kolin’e  yok ceza…
Köylüye cefa, patrona sefa…
Şehit, gazi, işçi, kadın, orman bi tarafta,  hayvan öte tarafta,  katiller her tarafta..
Lime lime oldu ruhum... Bir  ceza lazım bana..Şöyle müebbet  cinsinden… içinde insanlık olan…

Günlerdir yazıyorum… İçimden  ana avrat dümdüz saklıyorum… Gerçi yayınlanmamış kitaplar da ceza aldı  bu memlekette ya! 

Neyse ki daha o kadar ilerlemedi bilim, içimi göremiyor! Görseler madenleri görürlerdi, yangınları, selleri, eksikleri görürlerdi… Kendi eksiğini cezalandırmaz da tutar bizim cenin hallerimize bile ceza keserler yakında…

Sahi bir  ceza da  doğuşumuza verilir mi? “Niye doğdun sen” denir mi ? Bu gidişle o da olur… Ne bilelim ki niye doğduk biz? Borçlar miras kalır mı? Kalır  bu gidişle! Geleceğe bi ton ceza borcu bırakır gideriz… Daha da kaçak saray, maçak saray yapacak halimiz yok! Kendi  çoluk çocuğumuza yapamasak da, el birliğiyle onu da biz yaptık. 
Uzun; 77 milyona seslendi geçenlerde: “Bila istisna” diyor ya  “Bilal istisna” anlıyorum.
Yerseniz; Yerkeller, Merkeller, Seller, Kuzular... Hangisi doğal afet, hangisi  derbeder  afet  çıkamadık işin içinden! Kuzu “Doğal afet” der,  Bakan Yıldız “Değil” der… Avutoğlu avunur durur, kendini hükümet sanır!
Bak polis yağmurdan kaçtı, Validebağ’da eylemci çadırına sığındı. Sahi yağmur eritir mi? Yağmurdan kaçan doluya tutulur mu? Yağmura dayanamayan halka dayanır mı? Bu aralar öyle çok şok oldum ki… off off deli deli konuştum işte…
Ekmek almaya giden çocuk, bil ki   ekmek almak istemiyorum, suda boğulan işçi, bil ki  su içmek istemiyorum artık… Ne kara oldun be ekmek, ne karasın be su!
Şehit  yasaklandı, konuşmayacakmışız hakkında.  Kimi pazar yerinde,  kimi çarşı ortasında Kalleşçe…Konuşamıyorum  damarlarımdaki kan kabarıyor, sellerse ta en derinde… Yüreğimde… Kapkara!

Seray DEREN