Öyle oynadılar ki algılarımızla;"Kas yaptıran besinler"  haber başlığını bile "Kaos yaptıran besinler”  olarak okuyorum artık. Yazık bize, evden işe, işten eve giderken sevdiklerimizle vedalaşıp öyle mi çıkalım sokağa şaşırdık kaldık?
Sokaklarda her türlü saldırgan var. Tinerci, balici, kapkaççıya alışmıştık, hoop bir de çekik gözlülere saldıranlar türedi!  Kısa süreli moda gibiydi… Sokakta Çin'lilere saldıranlar,  RTE'nın Çin ile anlaşmasına ne diyecek? Çin Türkiye'yi terörle mücadelede desteklediğini açıkladı, sebep bu ticari anlaşma  olabilir mi? Ne karışık kuruş(l)uk işler bu işler!  Peki o çekik gözlülere saldırı akımı ne ara durdu?  Saldırıları asla onaylamıyorum, yanlış anlaşılmasın… Bir bakıyorsun yeni moda bir  saldırı türemiş. Yok Suriyeli’ye, olmadı Çinli sandığın çekik gözlüye, yok dombalak suratlıya falan filan… eskiden müzik, kıyafet modası vardı, şimdilerde resmen saldırı modası var  Palalılar, bıçaklılar, silahlılar… Git gide batağa saplanan sapkın saldırganlar arasında  gibiyiz… 
Sokaklar ayrı telden, meclis ayrı telden çalıyor… Olağanüstü bi zahmet toplandılar… Peki Meclis olağan üstü toplandı da  ne değişti?
Daha önce de uyuyan vekiller vardı şimdi de. Uğur Işılak, uyudu. Üstelik “Meclise uyumaya gitmiyorum!” demişti seçimlerden önce… Büyük lokma ye, büyük konuşma demişler…
Mecliste yine bir MHP klasiği yaşandı. Şehitlerin ruhunu sızlatacaklar.. CHP’nin terör olaylarının araştırılmasına yönelik meclis araştırması açılması için verdiği önerge AKP ve MHP grubunun “RED” oylarıyla kabul edilmedi. MHP'ye oy verip pişman olanlar parmak veya arzuya göre  kazan da kaldırabilirler… Daha önce Yusuf Halaçoğlu  AKP’ye dayanak olmuştu, şimdi  Oktay Vural. Adamın bir el hareketi ile MHP bastı reddi. Mhp’ye  kayan oylar yüzde bi milyon iddiaya girerim ki  AKP’den kayan oylardı… Bir de mantığa bürünmüş Oktay Vural. Diyor ki: “MHP olarak teröre siyasi çözüm komisyonun kurulmasına karşı olduğumuzu söyledik.Sonuçsuz,oyalamaya dönük girişimlerle milleti aldatmasınlar.” Yav he he diyelim geçelim… Kim kimi aldatıyor, kim lafı dolandırıyor, kim neye hizmet ediyor artık anlamakta zorlanıyoruz? Varsın biz kıt akıllı olalım. Onlar  üstün zekalı olsun...
Kadın düşmanı Arınç yine olağanüstü Meclis toplantısında olağanüstü çaba sarfederek, vekil olmaya çalıştı ama nafile… CHP'li Zeynep Altınok, Twitter hesabından yazdığı mesajda, “Kadın milletvekiline sus diyene kadar artık vekil bile olmadığını hatırlayıp sen sus ve kenara çekil Arınç. Kadın milletvekilleri sizin dilediğiniz zaman konuşturup dilediğiniz zaman susturacağınız oyuncaklar değildir” dedi. Biz de bu sözün altına imzamızı attık…
Sokaklar  garip, meclis garip, beynim daha da bi garip çatışıyor içimde.. Özetle;
 
-Akp ve Mhp aynı kafa yapısına sahip.
-Işid ile mücadele çalışması adı altında Pkk uyandırıldı. Işid unutturuluyor. Işid en büyük tehlike. Gözaltına alınanlar genelde Işid üyesi değil. Hdp Pyd'nin riskli olduğunun farkında,  İmralı ve Kandil'den arınmak istiyor.   Hdp Pkk'dan sıyrılma çabasında... görünen o ki  yeni bir paralel pkk türedi ve Işid ile  kardeş.
-Alevi hedef, Kürt hedef, Türk hedef, sivil hedef, asker hedef, polis hedef, sağ-sol hedef, dolayısıyla bitmeyen bir  kaos içinde, biz birbirimize düşman olmamak için ne çok direndik,  hepimiz ne çok üzüldük!  Akp yerin dibine gir hiç çıkma.
-TSK'dan PKK'ya imzalı füze gitti. Şehitlerimizin adları yazılıydı füzenin üzerinde… Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Bugün kabir ziyareti yaptım. Babamın hemen yanında Muş’lu, sağında Balıkesir’li, önünde Kırşehir, arkasında Sivas’lı birisi yatıyor… Karşısında Antalya'nın çok zenginlerinden bir aileye ait aile  kabristanı var... O an düşündüm; al işte toprağın altında memleketin neresi? Yanında kadın mı var, erkek mi var? Zengin misin, fakir mi? Hiç önemi yok.
 
Seray Deren – Hür Kalem