TRT 1in bu sezonki en çok konuşulan yapımlarından olan Uyanış: Büyük Selçuklunun dün akşam ekranlara gelen bölümünün finalinde Zübeyde Hatun’un Kınık Obası’na geldiği anlarda nefesler tutuldu. Başulu Hatun’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Zübeyde Hatun’un Başulu’yu gördüğünde yaşadığı şok, Nizamülmülk ve Gazali’nin yıllardır herkesten sakladığı sırrı Melikşah’a söyleyecek mi sorusunu akıllara getirdi. Zübeyde Hatun’un bu büyük gerçeği nasıl karşılayacağı şimdiden merak uyandırdı.


Bölümde Nizamülmülk ile yüzleşen Hasan Sabbah onu atlatarak Sırlar Kitabı’nı da alıp gizli tünelden saraydan kaçmayı başardı. Bu anların soluk soluğa izlendiği dizide Sabbah, tüm Batıni fedailerini bu savaş için harekete geçirirken Faysal ve Behram’ın da yardımıyla Markus’a ulaşarak onunla ittifak yaptı. Melikşah ve Nizamülmülk ile Selçuklu askerlerinin bizzat aradığı Sabbah’ın tam da kaçabildiğini sandığı dakikalarda uçurumdan aşağı atıyla birlikte atlaması nefesleri kesti. “Sabbah için bu sefer gerçekten yolun sonu mu geldi?” sorusunun sorulduğu dizide Markus’un paralı askerleri toplamak üzere harekete geçmesi Selçuklular ile hem Batıniler hem de Haçlılar arasındaki mücadelede dengelerin değişeceğinin sinyallerini verdi.


Sencer’in Haçlılar ve de Markus’la kıyasıya savaştığı anlarda Markus’a üstün gelip ona kılıç doğrulttuğu an heyecan yarattı. Bölümde Zübeyde Hatun’un kendi kurallarını sarayda konuşturduğu ve Terken’in gözleri önünde Mahmelek’e zor anlar yaşattığı dakikalar, sarayın içinde yaşanan bu ayrı mücadelenin kolay kolay bitmeyeceğini kanıtladı.


‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam ekranlara gelen bölümüyle birinciliği her hafta olduğu gibi adını yazdırdı. Total’de 10.28 izlenme oranı (rating), 20.08 izlenme payı (share); AB’de 11.34 izlenme oranı (rating), 23.28 izlenme payı (share) ve ABC1’de ise 11.01 izlenme oranı (rating), 20.90 izlenme payına (share) sahip oldu. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı. Hasan Sabbah da hakkında çok konuşularak uzun süre TT’de yer aldı.


“Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın okuma provası yapıldı “Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın okuma provası yapıldı

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 25 Ocak Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek.


 
Editör: TE Bilisim