İşte ünlülerin hatırladıkları:

Ajda Pekkan: Rahmetli annem bizim sevdiğimiz yemekleri, tatlıları yapardı. O günlerin farklı bir büyüsü vardı. Ramazan ayı gelince içimi sonsuz bir huzur kaplıyor.

Sibel Can: Ramazan anıları denilince rahmetli annemle babam geliyor aklıma. Onları da, onlarla yaşadığım ramazan aylarını da çok özlüyorum.

Nilgün Belgün: Benim babaannem Rum kökenliydi. Babaannem gece sahura kalkıp dedeme özel pilav yapardı. Babaannem Hıristiyan olmasına rağmen Ramazan ayını ve bayramları bizimle birlikte yaşardı. Biz de onun Noel ve Paskalya bayramlarında yanında olurduk.

Burcu Güneş: Çocukluğumda oruç tutmaya pek hevesliydim. Ailem de bu isteğime karşı çıkmazdı. Ancak oruç tuttuğum bir gün, hiç unutmam, üç kez unutup yemek yedim ama orucuma da devam ettim. Anneme anlatınca da 'Üzülme Allah kabul eder' demişti.

Ahmet Özhan: İlk oruçlarımdan birini çok iyi hatırlıyorum. Oruçluydum ve üşüttüğüm için hastalanmıştım. Rahmetli anneciğim başucumda "Biraz su iç yavrum, hasta olunca oruç bozulur, sen çocuksun" diye ısrar etse de iftar vaktine kadar beklemiştim. Susadıkça ağzımı rüzgara açardım.

Onur Akay: Çok küçükken Ramazan ayında babaannem beni sahura kaldırırdı.Sahura kalkmaya ve oruç tutmaya çok hevesliydim. Ezan okunup yatınca uyku arasında unutur babaannemden su isterdim. Eğer yarım gün Tekne Orucu tutarsam büyükbabam satın alırdı.

Tuğba Özay: Ramazan sayesinde hayatta olduğumu söylesem şaşırırsınız değil mi! Hemen anlatabilirim. Kaza eseri hamile kalan annem, bebeğini aldırmak için doktora gidince, doktor aynen şunları söylemiş: 'Şu mübarek ramazan ayında böyle bir şey yapmak istemem. Siz de bir kez daha düşünün.' Annem de bebeğini aldırmaktan vazgeçmiş ve ben dünyaya gelmişim.

Berk Oktay: Arka Sokaklar' dizisinin çekimlerinde sokak çocuklarıyla birlikte iftar yapmıştık. Birlikte yemek yememizi, o çocukların bakışını hiç unutamıyorum.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Editör: TE Bilisim