Ünlü sanatçı Onur Akay, ismini Boston Celtics basketbol takımının esfane oyuncusu Larry Bird’den alan Twitter’ın kuşu Larry’ye şarkı söyleyerek, Twitter’ın kapatılmasına tepki verdi. Akay, Başbakan Erdoğan’ın Twitter için söylediklerini ön plana çıkarttığı mini röportajda, “Larry’nin bölümlerini tabii ki ben doldurdum ve benim düşüncelerim. Eğer onun dili olsa konuşsa kimbilir neler söyler. Madem Larry’yi tweet atarak bizler dillendiriyoruz, özgürlüğüne karışmayın” dedi.


İşte o mini mini kuşla mini röportaj ve o şarkı:

Larry’nin bölümlerini tabii ki ben doldurdum ve benim düşüncelerim. Eğer onun dili olsa konuşsa kimbilir neler söyler. Madem Larry’yi tweet atarak bizler dillendiriyoruz, özgürlüğüne karışmayın.

Onur Akay: Larry sen mavi, şirin, mini mini bir kuşsun seni çok seviyoruz. Biliyorum vatanın olan sosyal medyayı özledin ama biraz daha diren yeniden uçacaksın. Ötmüyorsun madem sorularıma cevap ver. Seni kafese koyan kişi gün gelip yeniden senden şu tweeti ulaştır derse ne dersin?

Twitter’ın kuşu Larry: 2012 yılında ``Hakara, makara yaparlar.” dedi ve beni istemedi. Ama sonra çok tweet’ini ulaştırdım ve ben onun içinde uçtum zaten. Peki şimdi ben soruyorum: Twitter, hakara makara yeri madem neden beni kafese koydu? Biz yerine göre hakara makara yapmayı severiz ama bizde bakara makara yok!

Onur Akay: Leman dergisinin kapağında seni Gezi Parkı gazisi olarak gördüğümde çok gururlandım Larry. Gezi Parkı eylemlerinde hep bizim yanımızda oldun sana teşekkür ediyorum. Peki, Gezi Parkı ve seçim dönemi arasında ne gibi farklar var?

Twitter’ın kuşu Larry: Gezi Parkı eylemlerinde bana şu sözleri söyledi: "Şu anda Twitter denen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır" Madem bela oldum neden beni o zaman kafese koymadı? Önce suçlular devekuşu gibi kafasını kuma gömsün. Ama bunu unutmasınlar eskiden kuşlar mektup uçururdu, şimdi tweet. Ben suçlu değilim. Ben sadece aracıyım.

Onur Akay: Mavişim güzel kuşum aslında sana teşekkür için “Bülbülüm Altın Kafeste” isimli türküyü söylemek istedim ama seni altın kafese koymayacağını bildiğimden, “Artık Bülbül Ötmüyor” isimli meşhur Türk sanat müziği eserinin sözlerini sana uyarladım dinle.

Artık Larry ötmüyor

Tweet dolu penceremde

Yalnız DNS kaldı

Boş kalan timeline

Onur AKAY

Editör: TE Bilisim