Onur Akay Kanaltürk Radyo programcısını mahkemeye verdi!

İnternet Yasası’nın yeniden düzenlenmesi ile birçok ünlü isim, sanal ortamdan sildirmek istedikleri haber ve fotoğraflar için mahkemelere dilekçe yağdırırken, sosyal paylaşım sitelerinden yapılan hakaretler içinde suç duyurusunda bulunmaya başladılar. Alınan bilgiye göre sanat müziği sanatçısı Onur Akay’ın avukatı, radyocu İrfan Aslanhan’ın Twitter’dan paylaştığı, ‘ha Derya Büyükuncu’nun rezilliği, ha Onurun ki aynı’, ‘ahlaksız herif’, ‘Senin neyi tuttuğun belli’ gibi çok sayıda ağır sözler içeren mesajları nedeniyle, suç duyurusunda bulundu.

Onur Akay, “Yemekteyiz yapımcıları beni yarıştırmak istemiş ve İrfan bey'den telefonumu almış. O sene ünlü isimler Yemekteyiz'de yarışıyordu. Bana gelen teklifle bende katıldım ve birinci oldum. İrfan bey sadece telefonumu yapımcılara verdiği için benim kazandığım 20 bin liranın yarısını istedi. Yarışmadan sonra sürekli bu konu hakkında beni tehditlere varacak şekilde rahatsız etti. Bir kanalda canlı yayına çıkmıştım ve kendisi programı basarak yanındaki kişilerle bana tehditlerde bulundu. Ben konservatuardan arkadaşım olduğu için önce sesimi çıkarmadım. Sürekli küfürlü telefonlar ve mesajlar aldım. Sesi, mesajları kayıtlı ve avukatımda duruyor. En son Twitter'da bu olayın Derya Büyükuncu'nun olayı ile aynı olduğunu söyleyerek bana çok ağır hakaretlerde bulundu. Ben kazandığım parayı bir yere bağışlayacağımı söylemedim. Aksine, yayından bu parayı konservatuar öğrencilerine yönelik kendi yazdığım ders kitabım için kullanacağımı açıkladım. Bana yazdığı hakaretleri haber sitelerinden avukatım aldı. Telefonumda bulunan ses kayıtları ve attığı mesajlarla birlikte suç duyurusunda bulundu.' dedi.

İnternet Yasası’nın yeniden düzenlenmesi ile Sulh Ceza Mahkemeleri, istenmeyen fotoğraf, haber ve yayınların kaldırılması yönünde kararlar vermeye başlarken, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın şikayeti üzerine, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajlar nedeniyle, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim