1.77 boyundaki güzel oyuncu bunu eğitimi sayesinde dezavantaj olmaktan çıkarıp avantaja dönüştürdüğünü ifade etti. Oyunculuk eğitimini dünya starı bir ismin açmış olduğu Dustin Hoffman Master Class Actining Studio NYC’ de aldığını ifade eden Şemsa Deniz Tolunay, ülkemizde Müjdat Gezen Tiyatro ve öğretmenlikbölümünü de başarıyla bitirdi. Yunan Devlet Tiyatrosu'nun da başarılı oyuncuları arasında yerini almayı başaran Şemsa Deniz Tolunay, birçok oyunda yer aldı.

Yaşanan ekonomik krizin ardından kapatılan Yunan Devlet Tiyatroları sonrası çok üzüntü yaşadığını da sözlerine ekleyen güzel oyuncu Yıldız Kenter hayranı... Türkiye’de çok büyük oyuncuların olduğunu ve Yıldız Kenter’in idolü olduğunu vurgulayan Şemsa Deniz Tolunay “Büyük ustalara saygım sonsuz ama son dönem dahil olan bazı kişilerin oyunculuk kavramını karıştırdığını ve bu unvana layık olmadan piyasada yer aldıklarını görüyorum.Ayrıca gerçek bir oyuncunun ne kadar zorlanırsa zorlansın altından kalkamayacağı bir rol yoktur” dedi.

Türkiye'de oyunculuğun çok basit bir işmiş gibi gösterilmesinden de rahatsız olduğunu dile getiren Şemsa Deniz Tolunay, fiziği olan herkesin oyuncu olabileceğini savunması, bu mesleğe ihanet olduğunu da ifade etti. Oyunculuğun basit olduğu yerde o zaman konservatuarlar, devlet tiyatroları,şehirtiyatroları olmamalı sözleriyle fikrini savundu. Oyunculuk yanında eğitimde verdiğini söyleyen Şemsa Deniz Tolunay, oyuncu koçluğu yaptığını da söyledi. Türkiye’de ve Avrupa’da birçok başarılı işte yer alan güzel 
oyuncu sıra dışı karakterlere hayat vermenin kendisi için büyük mutluluk olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim