Çoğunluğu kendi bestelerinden ve Türk müziği tınılarından oluşan ilk albümü "Sonsuzlarda"nın ardından, İlker Eser ikinci albümü “Sonsuzlarda II” ile sevenleri ile tekrar buluşuyor. “Sonsuzlarda II”, enstrümantal bir albüm olup, İlker Eser keman, Özkan Turgay ise piyano ile tanınmış halk şarkılarını icra ediyor. Albümde Türk halk ezgilerinin yanı sıra Yunan, Azeri, Arap, Rus, Makedon Yahudi ve İspanyol eserler yer alıyor.

Dr Pratik Production etiketi ve Özkan Turgay aranjörlüğünde sunulan albümde İlker Eser'in ve Özkan Turgay'ın da birer besteleri bulunuyor.

İlker Eser ilk albümü Sonsuzlarda'yı 2012 yılında piyasaya sunmuştu. Bu albümde Eser'in, kendisine ait yedi eser bulunuyordu. İlk albümünde yer alan İlker Eser'e ait Usandım ve Özkan Turgay'a ait olan Ağlama Meleğim'e çekilen klipler pek çok TV kanalında yayınlandı.

 

Yeni bir müzisyen doktor

Müziğe ilgisi küçük yaşlarda anne ve babasının Türk müziği merakı ile başlayan İlker Eser mezun olduğu Ankara Üniversitesi Tıp fakültesi Türk sanat müziği korosunda Türk musikisi bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı buldu.

İstanbul'a yerleştikten sonra Bakırköy Musiki Vakfı'nda çalışmalarını sürdürdü. Devam ettiği musiki toplulukları ile Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey gibi önemli konser salonlarında konser verme ve radyo ve televizyon programlarına katılma şansı buldu.
Göz hastalıkları ihtisasını tamamladıktan sonra Amerika’da Excimer lazer üzerine çalıştı. Bu süreçte Türk dostları ile birlikte çeşitli konser faaliyetlerine katıldı.

Kurucusu ve ana bilim dalı başkanı olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göz Kliniği'ne 3,5 yıl hizmet verdi ve Çanakkale'de çok sayıda konserlerde yer aldı.

2008 yılında dört göz doktorundan oluşan “Grup Vitreus”un kuruluşunda öncülük etti. Grup Vitreus ile birçok konserler verdi.

Doç. Dr. İlker Eser, halen İstanbul Acıbadem Maslak hastanesinde göz doktoru olarak çalışıyor, Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyor ve kendi patentli eğitim programı olan “Doktor Pratik” ilk yardım seminerleri veriyor.

Editör: TE Bilisim