GLOBAL AGENCY, CANNES MIPCOM 2019’DA CAN YAMAN’I AĞIRLADI.

Etkinlik, fuarın düzenlendiği Palais des Festival alanında Global Agency standında gerçekleşti. 16 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen etkinlik, yaklaşık 40 ülkeden 200'ün üzerinde seçkin televizyon sektörü temsilcisine ev sahipliği yaptı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Can Yaman, kokteyl öncesinde, TV sektörünün önde gelen prestiji yayınlarına röportaj verdi. Röportajları İngilizce ve İtalyanca gerçekleştiren Yaman’a bir sürpriz de İspanyol medyasından geldi. İspanyol Mediaset kanalı, etkinliğe canlı yayında bağlanarak, Yaman ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Davet, Mipcom 2019'un en çok konuşulan etkinliklerden biri oldu ve Can Yaman etiketi Mipcom fuarında en çok paylaşım yapılan 2. Hashtag oldu.


Erkenci Kuş ve Dolunay dizilerinin başrol oyuncusu Can Yaman, geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nde diziler için gerçekleştirilen E News 2019'un En İyi TV Erkek Oyuncusu (TV’s Top Leading Man) anketinde birinci seçilmişti.

Türkiye’de elde ettiği başarılardan sonra Dolunay ve Erkenci Kuş dizileri şu anda yurtdışında oldukça talep görüyor. No9’un yapımı olan ve başrollerini Can Yaman ile Özge Gürel’in paylaştığı Dolunay dizisi, yurtdışı pazarında büyük başarı elde etti ve 36 ülkeye satıldı.

Gold Yapım imzalı Erkenci Kuş dizisi ise oldukça yükselen bir satış trendi ile yabancı izleyiciyle buluşuyor. Başrollerini Can Yaman ile Demet Özdemir’in paylaştığı dizi için, İspanya, Litvanya, Hırvatistan, Arnavutluk, İsrail, Ukrayna, Irak ve Bulgaristan'daki anlaşmaların ardından Global Agency, son aylarda Yunanistan, Polonya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti'ndeki kanallar ile yeni anlaşmalar imzaladı.

Her iki dizi de özellikle Avrupa ülkelerinde büyük başarılara imza atıyor.

Can Yaman Görüş:

Erkenci Kuş’un Türkiye'de final yapmasıyla beraber bir süredir çeşitli ülkelerde farklı etkinliklere katılıyorum. Davet edildiğim ülkelerde çok sıcak bir ilgiyle karşılandım. Cannes Mipcom fuarı sektörel açıdan çok önemli. Bu kadar önemli bir platformda iki ayrı imaj ve iki ayrı projemle yer almak gurur verici bir deneyimdi.

Fuarın benim açımdan özel olan kısımlarından biri de ilk defa bir oyuncuya özel projelerden bağımsız bir afiş hazırlatılmasıydı. Sevenlerimin afişin önünde sabırla beni beklemiş olmaları da benim icin özel bir anı oldu.

Fuarda olduğum süre içerisinde 10’dan fazla ülkenin medyasına röportaj verdim. Röportaj verdiğim sırada fark ettiğim güzel sürprizlerden biri de, basından arkadaşlarımızın yaptığım işleri yakından takip etmiş olmalarıydı. Hatta bazı ülkelerde şu an dizimizin henüz yayınlanmamasına rağmen, bu denli yoğun ilgi ve sevgi göstermeleri çok güzeldi.

Açıkçası yer aldığım projelerin bu kadar çok ülkeye satılması ve yayınlandığı kanallarda bu kadar ilgi görmesi bize bir sonraki proje ile ilgili kuvvetli bir motivasyon sağlamaktadır.

Global Agency Hakkında:

2006 yılında İzzet Pinto tarafından kurulan Global Agency, dünyanın önde gelen bağımsız TV içerik dağıtıcısıdır. Portföyünde yer alan 150’den fazla dizi ve yarışma programı formatının, dünyanın çeşitli ülkelerindeki TV kanallarına ulaşmasına aracı oluyor.

Global Agency, uluslararası arenada sürdürdüğü büyüme trendiyle sektörün öncülüğünü yaparken; yaratıcı kampanyalarla dünyanın lider bağımsız içerik sağlayıcısı olma vizyonu ile hareket ediyor.

‘Gelinim Olur musun? ’ adlı yarışma programı ile ilk kez bir Türk televizyon formatının uluslararası arenada satışını üstlenerek sektöre adım atan şirket; Bana Herşey Yakışır, İzdivaç, İşte Benim Stilim, Elimin Lezzeti, Ben Söylerim, Temizlik Benim İşim, Kuaförüm Sensin gibi birbirinden yaratıcı ve farklı türde global hitleri 100 ülkeye ihraç etmeyi başardı. Şirket, günümüzde Fransa, İngiltere, Yunanistan, İsrail, Hindistan ve Japonya başta olmak üzere dünyanın format sektörünün öncü pek çok ülkesinden aldığı formatları da başarıyla temsil ediyor.

Formatlarda yakalanan başarılı ivmenin ardından, Global Agency, 2008 yılında, Türk dizilerini dünya pazarına sunmaya başladı. 1001 Gece, Muhteşem Yüzyıl, Paramparça, Anne, İstanbullu Gelin, Erkenci Kuş gibi başarılı dizilerin yurtdışı dağıtımını yapan şirket, Türk dizilerinin dünya çapında tanınması ve izlenmesinde öncü oldu.

Her yıl on beş saygın televizyon fuarında yerini alan Global Agency, katıldığı fuarlardaki prestijli standları, etkin billboard reklamları ve ünlü dizi yıldızlarının sektörle buluşturulduğu davetler ile adından sıkça söz ettiriyor. Fuarlarda organize ettiği lansman partileri ise uluslararası televizyon camiasının merakla beklediği bir klasik haline dönüştü.

Global Agency, alanında uzman deneyimli kadrosuyla başta Türk dizileri olmak üzere geniş ürün portföyündeki içeriklerini tüm dünya ile buluşturmaya devam ediyor.