ICMA Ödüllü piyano ustası Joseph Moog İstanbul Resitalleri kapsamında 12 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’da Emirgan The Seed’de konser verecek.

The Seed etkinlik merkezinden yapılan açıklamada, Moog konserinde, dinleyicilere klasik müzik ve albümünden eserler sunacak.

Müzik eleştirmenleri, ICMA 2014 Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Solo Albümü" ödülünü kazanan Alman ünlü piyanist Joseph Moog'un çalınması yürek isteyen zorlu eserleri seçme konusundaki cesaret ve ustalığına şapka çıkarıyor.

2006'da hem Almanya'daki "Verbandes der Deutschen Konzertdirektionen" Müzik Ödülü hem de İsviçre'deki "Sommets Musicaux de Gstaad" kış festivalinde dahi müzisyenlerin ödüllendirildiği "Prix Philippe Chaignat" Ödülü ile onurlandırılan sanatçı, 2009'da "Young Steinway Artist" olarak ilan edildi. Moog, 2012'de ICMA Ödülleri'nde kazandığı "Yılın En İyi Genç Sanatçısı" ödülüne 2014'te ICMA "Yılın Albümü" ödülünü de ekledi. 

Almanya’nın en çok satan Zeitung Gazetesi " Görkemli asaletiyle genç bir usta!" diyerek Moog'u selamlarken; müzik eleştirmeni Norman Lebrecht de Joseph Moog'u "O, korku nedir bilmiyor! Gözlerini dört açarak piyanoda virtüözik slalomlar yapıyor ve sonra hiç frene basmaksızın, sert dönüşler yapmaksızın dizginleri yeniden eline alıyor." şeklinde tarif ediyor.

Editör: TE Bilisim