Video Clip Production adı altında klip ve reklamlara cast direktörlüğü yapan Adil Macgal, sektörün yeni yüzlerinden genç  oyuncu Yunus Emre Koşu ile mahkemelik oldu.

Genç oyuncunun Macgal’ı mahkemeye verdiğini ise Twitter’dan ünlü sanatçı Onur Akay yazdı. Akay, ‘Video Clip Production'dan Adil Macgal, sektörün yeni yüzlerinden oyuncu arkadaşımız Yunus Emre Koşu ile mahkemelik oldu. Macgal, oyuncu arkadaşımıza, bir reklam bir de klip işi sunmuş, Yunus Emre arkadaşımızda kabul etmiş ve arkadaşlarını da projeye dahil etmiş. İş bitiminde Adil bey genç oyuncuları hep geçiştirmiş. Yunus Emre'nin alması gereken paranın %20'sini ödeyip kayıplara karışmış ve Facebook'tan engellemiş. Bu yolda ilerleyip hakları yenen çok sayıda genç var. Yunus Emre Koşu'nun bu yaşadığı olayın örnek olması gerekiyor. Bu gibi sözde direktörlerin peşini bırakmayın. Hukuki yoldan hakkınızı mutlaka arayın ve Production adı altında internet üzerinden klip ve reklamlara cast direktörlüğü yapan kişilerde, bu işe girmek isteyen gençlerin duyguları ile oynayamasın.’ dedi.  

Genç oyuncu Koşu ise, 'Sektörde bu tip adamlar özel bir iş kolu olmuş durumda. Gençleri topla, 10 saat sette tut, ödeme zamanı geçiştir sonra engelle kaç.' yorumunu yaptı.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı
Editör: TE Bilisim