Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hazırlanan “Fırsata Dönüşen Hayatlar” Projesi öğrencileri Türkiye’nin  sevilen dizilerinden Payitaht Abdülhamid’in dizisinin setini gezdi.

Kocaeli’de SEKA Film Platosunda çekimleri devam eden Payitaht Abdülhamid’in setini  görme imkânı bulan gençler, film ekibinden çekimlerle ilgili bilgiler aldı. Öncelikle dev plato üzerine kurulan çekim mekânları ve dekorlarla ilgili bilgiler alan gençler, proje kapsamında öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de görme imkanı buldular. Set çalışanları ve görevlilerine  sorular sorarak merak ettikleri konular hakkında ayrıntılı bilgiler alan gençler, gösterdikleri yakın ilgi ve verdikleri bilgiler için dizi ekibi ve TRT’ye teşekkür etti.

Fırsata Dönüşen Hayatlar Proje Yürütücüsü T. Atakan Akman Payitaht Abdülhamid dizi setine yaptıkları ziyaretin hem kendisini hem de gençleri çok heyecanlandırdığını söyledi. Türkiye’nin en sevilen ve izlenen dizilerinden birisine yönelik yaptıkları gezinin, öğrencilere ufuk vereceğine inandığını söyleyen Akman, “Projenin amacının yetenekli gençleri sinema, belgesel ve televizyon alanında çalışmaya yönlendirmekti. Bu amacımız doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



Payitaht Abdülhamid dizi setine yapılan geziye katılan öğrenciler de geziden duydukları memnuniyeti ifade ederek “Bizleri sette çok güzel ağırlayan dizinin yapım ekibine çok teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında yeni arkadaşlıklar edindik pek çok yeni bilgi öğrendik. Bizlere bu imkanı veren Çorum’un Kültür Turizm Derneği yöneticilerine teşekkür ediyoruz. “ diye konuştular.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde yönetmen ve oyuncuyla yapılacak söyleşinin yer alacağının ifade eden Atakan Akman, gençlerin hayatlarına dokunabilmek, meslek seçimleri öncesinde ilgi duydukları alanlarla alakalı olabildiğince bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak amacıyla başlattıkları projenin tüm güzelliğiyle devam ettiğini ifade etti

Payitaht Abdülhamid, her hafta Cuma akşamı saat 20.00’da TRT 1’de!