“BENDE TEK KAŞLIYDIM”

“BİR DÜNYA YARATTIM”

Zeynep Çamcı’nın kaleme aldığı Feride filmi 24 Ocak Cuma günü beyazperde izleyicisiyle bulaşacak. Filmin basın toplantısında muhabirlerin sorularını yanıtlayan Çamcı, “Büyük küçük herkesin gelebileceği bir iş oldu. 6 yaş alt sınırı aldık, bu beni çok mutlu etti. Ortak yönetmenimiz Ali Yorgancıoğlu, oyuncu arkadaşlarım ve tüm ekip arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim. Feride çalışkan, inatçı, sevgiden beslenen güçlü bir kadın. Ben bu kadının dünyasını kurmak için çok uğraştım. İzleyen herkesin aklında kalacak ve kendinden bir şeyler bulacağı bir hikaye olduğuna eminim. Filmde öz abimde Şukufe rolüyle oynayarak beni yalnız bırakmadı. Abim dışında Eda Ece, Burcu Biricik, Hatice Aslan, beyti engin, Uraz Kaygılaroğlu, Alper Saldıran, Yusuf Akgün, Yiğit kirazcı ve Seda Güven’de konuk oyuncu olarak filmde oynadı. Şahan Gökbakar ve Gupse Özay gibi birçok isimden fikir aldım. Herkes sağolsun çok destek oldu. Böyle iyi isimlerden olumlu dönüşler almak beni çok mutlu ve motive etti” dedi.


“ÇOCUKKEN KARTAL KAŞ DERLERDİ”

Feride ve Frida’nın tek ortak yönü kaşları olduğunu söyleyen Çamcı, "Küçükken tek kaşlıydım ve bunun nasıl hissettirdiğini biliyorum. Bir gün yine ağlarken annem bak Frida’da tek kaşlı demişti ve bu bana kendimi o an çok iyi hissettirmişti. Feride güzellik tabularını yıkacak bir karakter, eğer gerçek bir karakter olsaydı kesinlikle Feride’ye aşık olurdum. Çocukken benimle martı kaş, kartal kaş diye dalga geçerlerdi. Bu kartal kaştan dolayı Feride’de benim gibi Beşiktaşlı ve bu kartal kaşı filmde kostümleştirdim” diye konuştu.

Yer altında kahraman kostümleri dikilen bir atölye de terzilik yapan Feride’nin, emek ve sevgi hırsızı patronuna baş kaldırıp iddialaşması ve daha sonra moda devlerine kafa tutan yolculuğunu anlatan Feride, gücünü sevgiden alan kahramanların hikâyesini seyirciyle buluşturacak.

Yapımcılığını UNG Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğuna Ali Yorgancıoğlu ve Zeynep Çamcı’nın birlikte oturduğu filmde; Zeynep Çamcı, Ersin Korkut, Barış Yıldız, Anıl Tetik, Osman Akça, Ceren Taşçı, Ali Barkın, Aycan Koptur, Fırat Sobutay gibi başarılı birçok isim rol alıyor.