ERDİNÇ GÜLENER'İN ŞAŞIRTACAK FİLMİ

Oyuncu-Tiyatrocu Erdinç Gülener, 12 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku' adlı sinema filmi ile izleyenleri şaşırtacak.



İlhami Algör'ün aynı adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini Çiğdem Vitrinel yaptığı 'Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku' adlı sinema filminde Erdinç Gülener, 'Mimar Poyraz' karakteri ile izleyici karşısına çıkacak. Gülener'in Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları ile birlikte rol aldığı filmde, 'Poyraz'ın Müzeyyen (Sezin Akbaşoğlulları) ile tanışmasının ardından cinsel kimliğiyle yüzleşmesi anlatılıyor. Biseksüel kimliğiyle erkek arkadaşı ile mutlu bir birliktelik yaşayan evli ve bir çocuk babası 'Poyraz'ın sevgilisiyle öpüşme sahnesi çok konuşulacak.

 

Erdinç Gülener, "Öpüşme sahnesinde zorlandım ama ben oyuncuyum. Her karakteri canlandırabilirim. Bu sahnede zorlanacağımı biliyordum ancak gerçekten rolü severek kabul ettim" dedi. 


Biyografisi: Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve dublaj sanatçısıdır. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk ana sanat dalını kazanıp 1997 yılında bu okuldan mezun oldu. Aynı yıl Devlet Tiyatrolarının açtığı sınavı kazandı ve Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak göreve başladı. 8 yıl sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2014 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görevine devam etmektedir. Gülener, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitmenliği yaptı. Halen Atv'de yayınlanan 'Kertenkele' dizisinde Komiser Ünsal'ı canlandırıyor.

 

Editör: TE Bilisim