Etnik kıyafetleri ve aksesuarları ile Şamanlar; belirli dönemlerde gerçekleştirdikleri ayinlerle tarihin her döneminde dikkat çekmişlerdir.

Hodjapasha’nın gösterilerden biri olan Dansın Ritmi isimli dans gösterisinde,  Şaman Dansı gibi bulunduğumuz coğrafyanın farklı bölgelerinin dansları, grup ve solo olarak yapılan oryantal danslarla harmanlanarak, çağdaş bir koreografiyle ve kolajlar halinde sunuluyor.  


 

Göz alıcı farklı kostümlerin kullanıldığı, tarihi mekan ile bütünleşen 360 derece video projeksiyon sistemi ve etkileyici ışık tasarımının yarattığı görsel şölen eşliğinde sunulan bu muhteşem gösteri, izleyenleri büyülüyor.

 

545 yıllık tarihi ile bir zamanlar Türk Hamamı olarak kullanılmış olan bu mekan, şimdilerde turistler için İstanbul’da yapılması gereken şeyler listesinde yer alan Tarihle İç İçe Gösterilere ev sahipliği yapıyor. Russel Crowe gibi Hollywood yıldızlarının da izlediği gösteriler, sadece yabancı ziyaretçilerin değil; İstanbul aşığı yerli gezgin ve sanatseverin de ilgi odağıdır.

 

Her hafta Salı, Perşembe ve Pazar günleri saat: 21.00’de başlayan,

Dansın Ritmi Gösterisi Biletix’de kişi başı: 45 TL

Editör: TE Bilisim