“Lorke” isimli Diyarbakır türküsünü kendi yazdığı sözlerle albümünde İngilizce ve Türkçe versiyonuyla yorumlayan Erkan Art, bir anda tüm dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı.

“Albüm, çıktığım yolda sadece ilk adım, yolum daha çok uzun, farkımı albümü dinleyen herkes fark edecek” dedi. Müzikal anlamda Kendisini story teller ( Öykü Anlatan) olarak özetleyen Erkan Art, kültürümüzü ve türkülerimizi kendi sound anlayışıyla dünyaya tanıtacağını savundu.

GLOBAL LORKE KONSERLERİ (GLK) projesi adı altında dev bir projeye imza atmak için kolları sıvadığını söyleyen Erkan Art, “Bu projenin alt yapısı Anadolu’yu ve kültürümüzü sahnede türkülerimizle görsel şölene çevirip seyrettirmek” olduğunu belirtti.

Broadway müzikallerini aratmayacak bir titizlikle hazırlanılan projenin müzik direktörlüğünü usta müzik adamı Haydar Tanrıverdi üstlendi. Türkiye’den başlamak kaydıyla Çin, Türki Cumhuriyetleri, Avrupa, Asya, Afrika ve ABD’de yapılacak olan gösterilerin büyük yankı getirmesi beklenirken en az 200 konser verilmesi planlanıyor. Türkiye’ den yorumcu kişiliğine inandıkları iki sanatçıyı bu çalışmaya dahil etmek istediğini dile getiren Erkan Art, balerinlerden kurulu 24 kişilik dans ekibinin de folklorumuzu modernize ederek sahnede görsel bir şov ortaya çıkaracağını da ifade etti.

Dünyada ses getirmesi beklenen uluslararası konsept proje New York’taki MSG’den esinlenilerek ve çalışılarak uyarlanmış̧ fikir, düşünce ve eylem projesi olup Türkiye ve global olarak konsepti Erkan Art’a aittir.
Editör: TE Bilisim