Arşiv Niteliği Taşıyan Belgesel! Arşiv Niteliği Taşıyan Belgesel!

Berlin-İstanbul-Zürih prömiyerlerinden sonra Edinburgh Fringe Festivali’ndeki performansıyla The Times  ve Guardian gibi önemli gazetelerin seçkilerinde, 12 festival oyununa yetecek kadar zengin bir materyale sahip olmasıyla anılan "Yüz Yılın Evi", yarın seyircisiyle YeniPerform'da buluşuyor!



 
12 Şubat Cuma 21.00'da yeniperform.com'da!
Oyunun ardından 22.30'da zoom söyleşisi gerçekleşecektir.

 
 
Bilet Al

                    YÜZ YILIN EVİ - HOUSE OF HUNDRED

Disiplinler ötesi yangın: Yüzyılın Evi // Şenay Tanrıvermiş – T24
“Yüzyılın Evi disiplinler arası metin nasıl yazılır, disiplinler ötesine nasıl geçilir ve sahnelenir sorusuna örnek olarak tiyatromuzda çıtayı yükselten Galataperform yapımı özel bir oyun.” 

Yüz Yılın Evi: Sessiz Bir Devrim // Caner Kılıç – Art-His

“Gazetelerimiz ve televizyonlarımız Alice müzikalini konuşadursun, Yeşim Özsoy bir yerlerde sessiz devrimini gerçekleştirmeye, genel kabullerimizi tersine çevirmeye devam ediyor.”


Yarı otobiyografik, gerçek ile kurgunun iç içe geçtiği oyun, yazar/yönetmen/oyuncu Yeşim Özsoy’un kendi kişisel tarihinden yola çıkarak oluşturduğu  hikayelerle sahnede video ve müzik ile birleşerek vücut buluyor.

Özsoy’un 1919 doğumlu anneannesinin, şu anda var olmayan, 1959 senesinde yıkılmış olan eski bir konak, geçmiş ve çocukluğuyla ilgili anlattığı hikayeler belgesel bir dille sahnede aktarılırken 100 senelik tarihimiz de çok özel ve öznel bir bakış açısıyla sahneye taşınıyor. Türkiye prömiyerini 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan oyun,  Berlin ve Zürih gösterimlerinden sonra İstanbul sahnelerinde yerini aldı. Oyunun hikaye anlatımına müzik ve oyun boyunca devam eden video tasarımı eşlik ediyor.

Oyunun müzikleri, müzik tasarımcısı, yapımcı, besteci ve müzisyen Kıvanç Sarıkuş’a, videoları, Ben ve Nuri Bala belgesel filmiyle Altın Portakal Film Festivalinde En İyi İlk Belgesel Film Ödülü almış film yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Melisa Önel’e, ışık tasarımı Lambda Üniversitesi’nde tiyatro tekniği okumuş, ödüllü tasarımcı Ayşe Sedef Ayter’e, koreografi ise Mimar Sinan Çağdaş Dans Anasanat Dalı Başkanı, uluslar arası projelere imzasını atmış, koreograf, eğitimci ve dansçı Tuğçe Tuna’ya ait. Metin ve dramaturjiye ise Yapı Kredi Yayınları’ndan öykü kitabı çıkan ödüllü yazar ve dramaturg Ferdi Çetin eşlik etmekte.


 
Yazan: Yeşim Özsoy, Ferdi Çetin
Yöneten ve Oynayan: Yeşim Özsoy
Ses ve Müzik Tasarımı: Kıvanç Sarıkuş
Video Tasarımı: Melisa Önel
Koreografi: Tuğçe Ulugün Tuna
Işık Tasarımı ve Teknik Koordinasyon: Ayşe Sedef Ayter
Ses ve Işık Kumanda: Hasan Hakan Yılmaz, İlker Togay
Proje Asistanları: Nilay Yerebasmaz
Belgesel Videosunun Katılımcıları: Yeşim Özsoy, Turan Necdet Özcan
Konak Videosunun Oyuncuları: Elif Ongan Tekçe, Sanem Öge, Emir Politi, Yaman Ceri, Kıvanç Sarıkuş
Görüntü Yönetmeni: Arda Yıldıran
Kamera Asistanları: Hasan Öztaş, Uğurcan Tüzel
Seslendirme Oyuncuları: Katayoun Momtaheni, Karin Ataoğlu, Nükhet Akkaya, Elif Ongan Tekçe, Enginay Gültekin, Ayşe Lebriz Berkem, Yeşim Özsoy
Video Çekim Asistanları: Gizay Akdoğan, Senem Birlik
Teşekkürler: Cankız Şanal, Sema Özsoy, Yücel Kültür Vakfı


 


12 Şubat 21.00 İngilizce Oyun Gösterimi
22.00 Zoom Söyleşi

Oyunu yeniperform.com'dan izleyebilir ve iki farklı şekilde bilet alabilirsiniz.
Bilet al! 30 TL
Bilet al Destek ol! 50 TL


GalataPerform
 
Editör: TE Bilisim