Shakespeare’in ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyunu 9 Kasım’da tiyatro severleri Uniq Hall’de masalsı bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor

Sezonun en iddialı yapımlarından ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyunu dünyaca ünlü ödüllü yönetmen Aleksandar Popovski ile 9 Kasım’da yeniden Uniq Hall sahnesine taşınıyor.Oyunun başrollerini ödüllü oyuncular Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Sezai Aydın, Beyti Engin ve Arda Aydın paylaşıyor.

Shakespeare’in rüyasını kendi bakış açısıyla ilgi çekici bir şekilde yorumlayan yönetmen, oyunuTitania, Oberon, Puck ve orman perilerinden bağımsız;aşıklar ve esnaflar olarak iki farklı çizgide ilerletiyor. Popovski sıradan olan herşeyi yıkıp oyuna eşsiz bir boyut kazandırarak tüm karakterlerin sahnede iz bırakmasını sağlıyor.Oyunun sahne ve ışık tasarımcısı Sven Jonke, dinamik dekor tasarımıyla oyunu sıradanlıktan uzaklaştırarak Theseus’un düğün şenlikleriyle başlayan rüyayı sürpriz bir şekilde sonlandırıyor. Shakespeare’in rüyası modern ve fantastik bir rejiyle yepyeni bir rüyaya dönüşüyor.

Sahne tekniğinde devrim yaratan ve profesyonel akrobatlarıyla kırmızı bir orman yaratan oyun, Kiril Dzajkovski’nin müzikleri ve oyuncuların olağan üstü koreografisiyle, zaman ve mekan algısının sahne üzerinde ne denli ustaca değiştirilebileceğini de gözler önüne seriyor.

Bir Yaz Gecesi Rüyası

Makedon Yönetmen Aleksandar Popovski’nin, tasarımcı Sven Jonke’yle birlikte reji ve tasarım ödüllerine layık görüldüğü ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’, Arda Aydın yapımcılığında modern ve fantastik bir rejiyle seyirciyle buluşacak. Shakespeare'in en sevilen klasiklerinden biri olan bu eğlenceli oyunun başrollerini ödüllü oyuncular Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Sezai Aydın, Beyti Engin ve Arda Aydın paylaşıyorlar.