Atölye İlmisimya,her geçen gün değişen ve gelişen Karaköy'ü kafe, bar ve eğlence merkezi olmasının ötesinde, bir kültür alanı olarak algılıyor.Amaçları, bu kültür alanına şehirli bir vizyon ile, katılımcılara yaşamlarına artı değer katacak ve zihinlerinde zıp zıp zıplayan soru işaretlerinden bazılarına cevap olacak saatler sunarak katkıda bulunmak.
Karaköy Akçe Sokak 6/A'da yer alan ve rafine bir kültür paylaşım ve deneyim alanı olarak tanımladıkları stüdyolarında, yelpazesi geniş, özenle hazırlanmış, tüm duyulara hitap etmeyi hedefleyen, keyifi ve öğrenmeyi bir arada sunan atölye ve seminerler tasarlıyorlar. Farklı yaş gruplarına hitap eden etkinlikler kapsamında çocukların da yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştireceği atölyeler de mevcut.
Ayrıca Atölye İlmisimya, grup organizasyonlarının talepleri doğrultusunda özel atölyeler de tasarlamakta. Bu özel atölyeler ile kurumların motivasyonel etkinlik ihtiyaçlarına ve grup aktiviteleri arayışlarına cevap vermeyi amaçlıyor. 

Ne gibi atölye ve seminerler mevcut?
Fotoğraf, yeme-içme kültürü (viski, şarap, bira, kahve, çikolata tadım eğitimleri, taze makarna yapımı, şarküteri yapımı vb.), müzik, dekorasyon, modern çiçekçilik gibi çok çeşitli atölyelerin yanı sıra, edebiyat, tarih ve sanat tarihi gibi konularda seminerler tasarlayıp katılımcıların beğenisine sunmaktalar. 

Mart ayı programı
Her Çarşamba 
Analog Muhabbetler

Mekanlarında analog kültür meraklılarıyla bir araya gelip, özel harmanlanmış kahveler eşliğinde ucu açık sohbetler. Her Çarşamba saat 17:00 itibariyle ve katılım ücretsiz.

14 Mart Cumartesi 
21 Mart Cumartesi
Duyusal Bir Deneyim: Koku Atlası

Cansu Şekular'ın tasarladığı ve açıp kapamanın mümkün olmadığı tek duyu olan koku duyusu ile tekrar tanışmayı amaçlayan bu Atlas; gündelik hayatı algılama biçimimizde kokunun "gözden kaçan" özelliklerine odaklanıyor. Atlas'ımız; koku duyusunun keşfinin temel alındığı bir içerik sunuyor. Koku Atlası, deneysel çalışma metodlarıyla koku duyusunu körelmişlikten kurtararak, onunla tekrar tanışma şansı verecek. Bu ay 2 kere gerçekleşecek olan bu atölye saat 10:00 – 14:00 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 12 ile sınırlıdır.

15 Mart Pazar
İlm-i Kokteyl: Kokteyl Yapım Atölyesi

Günümüzün en çok sevilen kokteyllerinden Lynchburgh Lemonade ve Birol Öksüz'ün en sevdiği tatlarla harmanladığı Grapefruit Passion ile İlm-i Kokteyl atölyesinde tanışma fırsatı bulacaksınız. Kokteyl'in geçmişten günümüze uzanan yolculuğuna kısaca değindikten sonra, Lynchburg Lemonade ve Grapefruit Passion'ın püf noktalarıyla yapımını öğreneceğiniz bu atölyede Birol Öksüz'ün hazırladığı kokteyleri tadacak ve ardından bu kokteyleri kendiniz hazırlayabileceksiniz. Bu atölye saat 17:30-19:30 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 10 ile sınırlıdır.

15 Mart Pazar 
28 Mart Cumartesi
İlm-i Mobil: Mobil Cihazlarla Portre Fotoğrafçılığı Atölyesi

Değişimden devinimden etkilenmemenin mümkün olmadığı çağımızda fotoğraf bu etkinin içinde kendini hergün yeniden tanımlıyor ve konumlandırıyor.Fotoğraf makinaları teknolojiye ayak uydurmak için hergün yeni modellerle ve özelliklerle karşımıza çıkarken diğer yandan farklı cihazlara eklemlenip değişime ayak uydurduğunu kanıtlıyor.Elimizden düşürmediğimiz mobil cihazlar ile fotoğraf çekmenin hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiği bir gerçek. Fakat doğru kadrajı, doğru poz değerini, doğru ışığı kullanıp cebinizde, çantanızda taşıdığınız mobil cihazınızla fotoğraf makinası deneyimi yaşamak istemez misiniz? Portre fotoğrafının doğuşundan başlanıp tekniklerinin değişik açılardan ele alınacağı atölyemizde katılımcılar uygulama yapma şansı da bulacak. Bu atölye saat 10:00-12:00 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 15 ile sınırlıdır.

22 Mart Cumartesi
29 Mart Cumartesi
İlm-i Işık: Işıkla Boyama Atölyesi

Atölye İlmisimya'da, fotoğrafın oldukça eğlenceli, yaratıcı tekniklerinden biri olan ışıkla boyama atölyesi gerçekleştirilecek.Öncelikle geçmişten günümüze bu tekniği kullanan fotoğrafçılardan örneklerin tartışılacağı, ışıkla boyamanın fotoğraf tarihindeki yerinin anlatılacağı atölye çalışmasında ayrıca katılımcılarla birlikte uygulamalar yapılması planlanıyor. Katılımcıların izleyici konumundan çıkarılıp uygulayıcı konumuna getirimesiyle yaratıcıklarını ortaya çıkarabilecekleri bu keyifli atölye çalışmasına tüm fotoğraf meraklılarını Atölye İlmisimya'ya bekliyoruz. Bu atölye saat 10:00-12:00 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 15 ile sınırlıdır.

14 Mart Cumartesi
28 Mart Cumartesi
İlm-i Viski: Single Malt Viski Tadım Atölyesi

Bu etkinlikte viskinin geçmişten günümüze tarihi, yapılışı, türleri ve single malt viski kültürü üzerine yapılacak keyifli bir sohbet sonrası verilen tadım eğitimi çerçevesinde İskoçya'nın simgesel nitelik taşıyan viski bölgelerinin önemli örneklerinden 6 tanesini tatma fırsatı bulacaksınız. Bu ay 2 kere gerçekleşecek olan bu atölye saat 17:00 - 19:30 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 12 ile sınırlıdır.

19 Mart Perşembe
Osmanlı İmparatorluğu'ndan Cumhuriyet Dönemine Karikatür Tarihi Semineri

Yrd. Doç. Dr. Seda Yavuz tarafından verilecek bu seminerde, İronik bir dil yaratarak ele aldığı konuyu farklı bir bakış açısıyla sunan çizime dayalı bir üretim olan Karikatür sanatına odaklanılacak ve Avrupa'da yoğun bir biçimde 19.yüzyılda görülen karikatür sanatını tartışarak başlayıp, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yüzyılında karikatür geleneğinin nasıl oluşturulduğu, hangi dinamiklerle karikatürlerin üretildiği ayrıntılı bir biçimde irdelenecek. En azından gülümsemeyi kaybetmeden eleştirebilmeyi önemseyenlerle buluşmayı hedefleyen bu seminer saat 19:00-21:00 arası verilecektir. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır.

26 Mart Perşembe
Rönesans'tan Günümüze Resim Sanatında Cadı

Yrd. Doç. Dr. Seda Yavuz tarafından verilecek olan bu seminerde, Rönesans dönemi itibariyle Avrupa Sanatı'nda karşılaşılan "Cadı"lığın hangi kadınlara atfedildiği ve bunun nedenleri tartışılacak.Kadına yüklenen kötücüllük ve bu doğrultuda resim sanatına yansıyan çirkinlik, tartışmanın ana eksenini oluşturacak."Cadı" imgesinin ortaya çıkışı, nasıl dönüştürüldüğü ve cadıya yüklenen anlamlar resimlerden oluşan sunum aracılığıyla derinlemesine irdelenecek. Kadının Katolik Kilisesi ile başlayan "öteki" serüveninin tüm gelişimi bugün kullandığımız dile nasıl yansımış? Bu soruya cevabı 26 Mart 2015 Perşembe günü, hep birlikte "Atölye İlmisimya"da vermeye davetlisiniz. Seminer saat 19:00-21:00 arası verilecektir. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır. 
Editör: TE Bilisim