İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu hafta 12 konser, 12 çocuk oyunu, 12 yetişkin tiyatrosu ve 2 sinema filmini ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturuyor.

Kültür merkezlerinde 16 Kasım akşamı, saat 20.00’de ücretsiz olarak gerçekleşecek konserler şöyle:


Hakan Aysev

Dünyaca ünlü tenor Hakan Aysev Bakırköy İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde “Her Telden Her Dilden” başlıklı konserle müzikseverlerle buluşacak. Aysev konserde, Türkçe ve yabancı pop şarkılarından oluşan repertuvarla sahne alacak.


Güliz Ayla

Türk pop sahnesinin yıldızlarından şarkıcı ve söz yazarı Güliz Ayla, Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Güliz Ayla, çeşitli Orkestralarda solistlik görevi üstlenmesinin ardından, 2006 yılında Adelaide isimli gruba katıldı. Bu grupla katıldığı Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması’nda birinciliği kazandı. Güçlü yorumuyla olduğu kadar, besteci kimliğiyle de kısa zamanda dikkatleri üzerine çekti. Kendi adını taşıyan ilk albümünü ise 2015’te yayınladı.

İstanbul Ahenk

Batı ev Türk müziği eğitimi almış müzisyenlerden oluşan İstanbul Ahenk, İBB Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Topluluk icra ettikleri müziği; İstanbul’dan Anadolu’ya; Anadolu’dan dünyaya açılan bir ahenk olarak tanımlıyor.


Gamze Canyurt

Eski kantoları yeniden yorumlamasıyla dikkatleri üzerine geçen Gamze Canyurt, İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Canyurt konserde, 19. yüzyıl İstanbul’unun popüler müzik kantolarının yanı sıra Türk Sanat Müziği eserlerini de icra edecek.

İSEMX

İBB Engelliler Müdürlüğü’nde eğitim alan engelli bireylerin oluşturduğu İSEMX Müzik Grubu, Güngören İBB Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Grup; evrensel kültüre ait mistik parçalardan oluşan bir repertuvarla sahne alacak.


BaBaZuLa

Belli bir tür içine dâhil edilemeyen nadir gruplardan biri olan Babazula İBB Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. Grup Anadolu funk ve rock parçalar seslendirecek.

Babazula, Derviş Zaim’in Tabutta Rövaşata filmine müzik yapmak üzere 1996 yılında kuruldu. Geleneksel halk müziğinden beslenen grup, müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiriyor. Müziklerinde bir yanda funk, diğer yanda elektronik var.Fakat hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik. Babazula taklit edilemeyen müzik tarzıyla; Amerika’dan Japonya’ya, Kanada’dan Brezilya’ya ve Avrupa’nın birçok ülkesine giderek ülkemizi temsil etti.

Emel Taşçıoğlu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) emektar sanatçılarından TRT Ankara Radyosu sanatçısı Emel Taşçıoğlu, Türk Halk Müziği’nin en sevilen parçalarıyla, İBB Şile Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Göksel Baktagir

Günümüzün en önemli kanun icracılarından, besteci Göksel Baktagir, İBB Başakşehir Kültür Merkezi’nde Saznağme başlıklı konseriyle müzikseverlerle buluşacak.

Beste çalışmalarına konservatuar yıllarında başlayan Göksel Baktagir’in, sözlü ve enstrümantal olarak 400 kadar eseri bulunuyor. Baktagir 1984’ten bu yana, kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra, özellikle “sol el” için geliştirdiği teknik üzerine çalışmalarını sürdürüyor.Sanatçı, temelde bir Türk müziği enstrümanı olan kanun enstrümanının bakış açısını New Age, Caz gibi diğer müzik türlerine doğru genişletmiştir.


Eda Baba

Youtube’da şarkılara getirdiği yorumlarla dikkatleri üzerine çeken ve izlenme sayıları milyonları aşan Eda Baba, İBB Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Eda Baba konserde, cover pop müzik şarkıları seslendirecek.

İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu

İBB Kültür Daire Başkanlığı Orkestralar Müdürlüğü bünyesinde konserler veren, İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu, İBB Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde musikişinastlarla buluşacak. Alanında uzman 11 saz  ve 5 değerli ses sanatçısından oluşan topluluk, Türk Sanat Müziği’nin en nadide eserlerinden oluşan bir repertuvar icra edecek.

Sasa

Sasa Serap adıyla tanınan müzisyen Serap Ekinci Yaşar, Sultanbeyli İBB Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, halk müziği konseri verecek.

12 Çocuk Oyunu Ücretsiz Olarak Miniklerle Buluşacak

Kültür merkezlerinde 16 Kasım Cumartesi günü, saat 12.00’de  miniktiyatroseverlerle buluşacak çocuk oyunları ise şöyle: İBB Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde Kayıp Prenses ile Uç Uç Böceği, İBB Başakşehir Kültür Merkezi’nde Noktalama İşaretlerinin Serüvenleri, İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Tabiatın Şarkısı, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Hazine Adası, İBB Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde Oktay Abi ve Kukla Dostları, İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi’ndeÇoço, Çiçi ve Odrik, İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde Küçük Prens, İBB Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndePakuçi, İBB Şehit Kaymakam Muhammed Fatih SafitürkKültür Merkezi’nde Sevgi Ormanı, İBB Şile Kültür Merkezi’nde Cırcır Böceği Durmadan Öteryus, İBB Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde Arı Maya ve İBB Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde Süper Hospi Mikroplara Karşı.

Tiyatroseverlere Ücretsiz 12 Farklı Oyun

İBB, 17 Kasım Pazar akşamı, saat 20.00’de kültür merkezlerinin kapılarını bu kez tiyatroseverlere açıyor. 12 kültür merkezinde sahnelenecek 12 yetişkin tiyatrosu şu şekilde: İBB BaşakşehirKültür Merkezi’nde Gözlerinin Ardında Müzikali, İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Dünyanın En Güzel Arabistanı, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’ndeBinbir Gece Masalları, İBB Erdem BayazıtKültür Merkezi’nde Yalan Dolan,  İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Midas’ın Kulakları, İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde Mor, İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde Ocak, İBB Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde Hayırlara Vesile, İBB Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde Sarıkamış Beyaz Hüzün, İBB Yenibosna Kültür Merkezi’nde Bir Kadın Uyanıyor, İBB Şile Kültür Merkezi’nde Bizim Evde İki Devre ve İBB Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde Bavul.

Büyüklere Elektrik Savaşları, Miniklere Hızlı ve Tüylü

İBB tarafından gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri kapsamında sinema meraklıları da unutulmadı.

Bu kapsamda; martı çift tarafından evlat edilen Manou'nun hikayesini konu alan animasyon sinema Hızlı ve Tüylü, 21 Kasım’a kadar haftaiçi ve haftasonu saat 15.00’te çocuklarla buluşacak. 

The Current War (Elektrik Savaşları) ise 28 Kasım’a kadar haftaiçi ve haftasonu saat 18.00’de izlenebilir. Film, elektrik alanındaki teknolojilerin gelişimine büyük katkı sağlamış ve birçok icat ortaya çıkarmış Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) ve George Westinghouse (Michael Shannon) arasındaki rekabete odaklanıyor.

Filmler Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, Şile Kültür Merkezi ve Ali Emiri Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Sinemalar için biletler, kültür merkezlerinin gişelerinden öğrenci 2, tam 5 TL olarak temin edilebilir.