Galeri Artİst bu yıl 23.üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı – Artist 2013’e kadın dünyasını masalsı bir dille anlatmayı amaçlayan ve resimlerinde kadın, doğa, hayvan figürlerini birer alegorik simge olarak kullanan Ayşegül KIRMIZI ile katılıyor.


Eserlerinde kendine özgü üslubunu ön plana çıkaran sanatçı, teknik olarak yağlıboya ve tuvali tercih ediyor.  Kadının dişiliğini, duygusallığını ve ruhsal değişikliğini yumuşak renk seçimleri ve zaman zaman oluşturduğu melankolik atmosferle anlatmaya özen gösteriyor. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamlamış olan Ayşegül Kırmızı, şu anda Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Kuramı ve Eleştirisi bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir. Sanatçının bugüne kadar altı karma, iki kişisel sergisi düzenlenmiştir.        

                                    

İstanbul, Ankara ve Berlin’de sanatseverlere hizmet eden çağdaş sanat galerisi Galeri Artist, 2-10 Kasım tarihleri arasında Tüyap’ta düzenlenecek olan fuarda 20 farklı eserle Ayşegül Kırmızı’yı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim