Mart ayı boyunca her Cumartesi 16:00-18:00 saatleri arasında TÜRVAK’ta!

Günlük yaşamın zorlukları ve stresle mücadelede mizahın iyileştirici gücüne inanıyoruz...

 

Mizah Atölyesi Nedir?

 

Mizah Atölyesi’nde yapılan her çalışma an’a, duruma ve katılımcılara özgü olduğundan atölyeyi tek bir tanım ve çerçeve içerisinden anlatmak oldukça zor. Fakat en yalın haliyle diyebiliriz ki; Mizah Atölyesi, içinde her daim mizahi bir dilin ve dolayısıyla da eğlencenin olduğu, keyifli bir iletişim şekil ve fikrine dayanan, interaktif bir atölye çalışmasıdır.

 

 

Nasıl yani?                                                

 

Şöyle ki; Mizah Atölyesi, katılımcılarla birlikte özel doğaçlama egzersizleri uygulayarak ve doğaçlama oyunlar gerçekleştirerek tam anlamıyla “organik” mizah ürettiğimiz, birlikte gülüp eğlendiğimiz yepyeni bir atölye fikrine dayanıyor. Ancak bu aşamada şunu belirtelim ki, Mizah Atölyesi bir çeşit doğaçlama tiyatro performansı ya da gösterisi değildir. Bu nedenle de herhangi bir ekip tarafından değil, tüm katılımcıların özel bir parçası olduğu, özgün bir program ve uygulama dâhilinde, interaktif olarak gerçekleştirilir. 

 

 

Mizah Atölyesi’nin farkı ne peki?

 

Mizah Atölyesi, doğası gereği eğlence ve kahkahanın hiç eksik olmadığı çok özel ve keyifli bir atmosfere sahip. Fakat bunun yanında atölyeyi asıl farklı ve değerli kılan şey, mizahın çok yönlü fayda ve etkilerini katılımcılarla paylaşması, onların çok daha “sağlıklı ve güçlü” bir mizah algısına sahip olmasına katkıda bulunması... Bu bağlamda da atölyede, günlük yaşamın zorlukları ve stresle mücadelede mizahın etkin bir şekilde kullanımına ilişkin özel bazı çalışmalar gerçekleştiriyor, mizahın iyileştirici ve rahatlatıcı gücünü hep birlikte deneyimliyoruz.

 

 

Uygulayıcı – Eğitmen: Cengiz Ferhat ALTAY

 

ABD’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi alan Cengiz Ferhat Altay, Türkiye’de de doğaçlama eğitimi gördükten sonra 2009 yılından itibaren bu alanlarda kişisel atölye çalışmalarına başladı. Birçok üniversite, kurum ve kuruluş bünyesinde çeşitli atölyeler, tek kişilik gösteri ve doğaçlama sahne performansları gerçekleştirdi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Altay, halen Marmara Üniversitesi’nde Sinema-TV Yüksek Lisansı’na devam etmekte ve kurumlar bünyesinde çeşitli gösterilerle birlikte, mizah odaklı seminer ve atölyeler gerçekleştirmektedir.

 

 

Yaş Grubu: 17 yaş ve üzeri

Atölye süresi: 2 saat

Etkinlik tarihleri: Mart ayı boyunca her Cumartesi, 16:00-18:00 saatleri arasında

Kontenjan: En az 10, en fazla 20 kişi ile gerçekleştirilir.

Atölye katılım bedeli: 40 TL

 

 

* Tüm atölyeler için en az 3 gün öncesinde rezervasyon yaptırılması gereklidir.

* Atölye katılımcıları Müze’yi ücretsiz gezebilir. CineTele Cafe’de %20 indirimden faydalanabilir. 

 

Detaylı bilgi ve rezervasyon:

Aslı Canan Yılmazsoy | Etkinlik Koordinatörü

TÜRVAK SİNEMA-TİYATRO MÜZESİ

Yeniçarşı Cad. No:24 Beyoğlu

0 212 245 80 92

Editör: TE Bilisim