TÜRKİYE’NİN TEK UYGULAMALI SANAT YÖNETMENLİĞİ OKULU İÇİN FAMELOG ACADEMY’DE KAYITLAR BAŞLADI!

 

Verdiği eğitimlerle gerek Türkiye’de gerekse global düzeyde medya, eğlence ve sanat alanlarında standartları yükseltmeyi hedefleyen Famelog Academy, yeni dönemde eğitimlerinin kapsamını genişleterek “okul” formatına adım atıyor. Yeni dönemin eğitimleri, deneyimli sanat yönetmenleri Mustafa Ziya Ülkenciler ve Fırat Yünlüel tarafından yürütülecek Sanat Yönetmenliği Okulu ile başlıyor. 29 Eylül 2019 Pazar günü başlayıp 24 hafta sürecek olan Türkiye’nin tek “uygulamalı” Sanat Yönetmenliği Okulu için son başvuru tarihi 23 Eylül Pazartesi.

Türkiye’nin en önemli, tarihi ve artistik platosu olan Beykoz Kundura’da yer alan sanat ve oyunculuk akademisi Famelog Academy, öğrencilere benzersiz bir ortamda eğitim alma fırsatı sunuyor. Pek çok dizi ve filmin set ortamına da tanıklık edebilen öğrenciler, edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme şansı elde ederken profesyonel hayata da hazırlanıyorlar.

Yeni dönemde Famelog Academy’nin sektöre, uluslararası standartlarda işlere imza atabilecek tam donanımlı yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle düzenlediği Sanat Yönetmenliği Okulu’nun kayıtları başladı. 17 yaş ve üstü katılımcılara açık olan okula öğrenciler, CV ve ön görüşme ile kabul ediliyor. Sanat Yönetmenliği Okulu’na son başvuru tarihi ise 23 Eylül 2019 Pazartesi.

Sanat Yönetmenliği Okulu’nda eğitimleri, Hamam, Eşkıya, Ağır Roman, Salkım Hanımın Taneleri, Filler ve Çimen, Avrupa Yakası, Karadayı, Diriliş gibi iz bırakan filmlerin ve dizilerin sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler ve Ayla, Müslüm, Filler ve Çimen, Mucize 2 gibi filmlerin sanat yönetmeni Fırat Yünlüel verecek. 29 Eylül 2019 Pazar günü başlayacak olan Sanat Yönetmenliği Okulu 24 hafta boyunca pazar günleri 12.00 - 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Dersler, teorik bilgilerin yanı sıra Ülkenciler’in Beykoz Kundura’da yer alan atölyesinde ve yine platoda yer alan bazı set alanlarında uygulamalı olarak yapılacak.

Yapım tasarımcısı (production designer) ve sanat yönetmeni (art director) tanımlarıyla başlayacak eğitimlerde; sanat tarihi ve akımları, bu akımların sinemada uygulama sırasındaki önemi ve örnekleri, dekor tasarımına giriş, resim ve mimari çizimine başlama, uygulamalı maket yapımı, Autocad ve sketchup eğitimi, fotoğraf temel eğitimi gibi  birçok önemli konu işlenecek. 24 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler katılım belgesi almaya hak kazanacaklar.

Bir senaryo netleşip çekim aşamasına geldiğinde içeriğin çekilebilmesi için; gerekli mekanların tasarlanması, çizimlerinin yapılması ya da uygun mekanların onaylanması, aksesuarların senaryoya göre tasarlanması, temin edilmesi, içeriğin dramatik yapısına uygun renklerin ve ışık kaynaklarının belirlenmesi gibi pek çok görsel gerekliliğinin kararlaştırılması aşamasında “Sanat Yönetmeni” görev alır. Sanat yönetmenliğinde en önemli konu, tasarımların gerçeklik duygusuna aykırı olmayacak inandırıcılıkta oluşturulmasıdır. Yaşamadığımız bir dünyayı tasarımlarıyla yaratıp gerçeklik algısı doğurmak, bir sanat yönetmeninin başlıca görevidir. Başarılı bir sanat yönetmeninin tasarım, çizim, resim, sanat tarihi, fotoğraf, sinema tarihi vb. konularda bilgi ve donanıma sahip olması gerekir.

Famelog Academy tarafından düzenlenen Sanat Yönetmenliği Okulu, tüm bu donanım, bilgi birikimi ve tecrübeye sahip yeni ve kaliteli yetenekler yetiştirmek amacıyla hazırlanmış Türkiye’nin tek “uygulamalı” sanat yönetmenliği okuludur.

Famelog Academy’nin, deneyimli sürpriz isimlerin yer aldığı kapsamlı yeni dönem dersleri ve programı ilerleyen günlerde açıklanacak.

 

FAMELOG ACADEMY HAKKINDA

Oyunculuktan yönetmenliğe, senaryo yazarlığından sanat yönetmenliğine birçok alanda uzun süreli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenleyen Famelog Academy, gerek Türkiye’de gerekse global düzeyde medya, eğlence ve sanat alanlarında standartları yükseltmeyi hedefliyor.

 

Türkiye’nin en önemli, tarihi ve artistik platosu olan Beykoz Kundura’da yer alan sanat ve oyunculuk akademisi Famelog Academy, öğrencilere benzersiz bir ortamda eğitim alma fırsatı sunuyor. Pek çok dizi ve filmin set ortamına da tanıklık edebilen öğrenciler, her biri alanında uzman ve öncü isimler tarafından edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme şansı elde ederken profesyonel hayata da hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim