"Online ’da Özgürlük Var. Online’da Özgür Filmler Var!"

Türkiye'de film yapımında bir ilk! Yepyeni yollar, alışılmışın dışında konular ve yöntemler kullanmayı hedefleyen, tam bağımsız filmler yapabilmek için beyninin her lobunu özgürce kullanarak yeniliklerin peşinde koşan bir ekip olan LOB; sıradanlığa, dayatmalara ve geleneksel yöntemlere başkaldırıyor. Mustafa Nuri, Ceylan Naz Baycan ve Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan LOB, her aşaması online olarak projelendirilmiş üç kısa film serisinden oluşan ilk projesi "Gerçek Gizlidir" filmlerini, dünyada sıkça kullanılan ama Türkiye’de henüz alışkanlık haline gelmemiş ‘Kitlesel Fonlama’ yöntemiyle hayata geçirmeyi hedefliyor.

 

Dijital dünyada var olan, hızlı, heyecanlı ve her şeyiyle bağımsız filmler yapmayı kafaya takan LOB, kendi özgürlüklerini, bağımsızlıklarını ve kendi medyalarını yaratmak için kolları sıvadı! Film yapımında bağımsızlığından ve yaratıcılığından ödün veren veya vermek zorunda kalan yönetmen, yapımcı ve oyunculara ilham olmayı hedefleyen LOB'un bu uğurda başvurduğu yol ise 'Kitlesel Fonlama’. Bu sektöre büyük emek veren Mustafa Nuri, Ceylan Naz Baycan ve Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan LOB; dünyada sıkça kullanılan ama Türkiye’de henüz alışkanlık haline gelmemiş ‘Kitlesel Fonlama’yı gerçek bir alternatif yapım yöntemi olarak zihinlere kazımayı istiyor.   

 

Hayallerini hayata geçirmek için beklemekten, onay almaktan, bir adım öteyi görememekten ve kendilerini çaresiz hissetmekten bıkan LOB ekibi, çaresiz hissettikleri bir anda kendi çarelerini yarattı. Üç kısa film projesinden oluşan "Gerçek Gizlidir" filmleri için harekete geçen ekip, 'Kitlesel Fonlama' yönetemiyle proje, yapım ve yapım sonrası bütçesini gerçekleştirecek ve bu üç kısa filmin çekimi, dağıtımı ve yayınını da online gerçekleştirecek.  

 

Ruh ikizini arayan 40’lı yaşlarında bir adam, yaşlanmanın yasaklandığı bir ülkede yolun sonuna gelmiş bir kadın ve bir kaza sonrası kadere kafa tutan bir adamın hikayelerinin yer aldığı üç kısa filmin yapım ve yapım sonrası bütçeleri oluşturulsa da LOB ekibi, bu konuda her zaman desteğe ihtiyaç olduğunun da altını çiziyor

 

Susmayan, uyumayan, herkese göre değil, kendine göre düşünen "Gerçek Gizlidir" filmlerinin kitlesel fonlamasına destek için; www.fongogo.com/p/gercek-gizlidir-filmleri-1 adresi ziyaret edilebilir. 

Editör: TE Bilisim