Almanya Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen, Almanya, Türkiye ve Yunanistan  ortak yapımı  “Troyalı Kadınlar” projesi, Euripides’in yabancılık, önyargı, savaşın sebepleri ve sonuçları gibi konuları kadın perspektifinden ele aldığı antik tragedyası “Troyalı Kadınlar”ı yeniden yorumlayarak sahneye aktaran uluslararası bir proje. 

Ortak köklerimizi ortaya çıkarmayı, bu çıkarımı yaratıcı bir süreçte değerlendirirken büyük antik tiyatro yazarlarından biriyle günümüz tiyatro deneyimi arasında bağ kurmayı amaçlayan çokkültürlü bu proje için "Troyalı Kadınlar" Antik Yunanca orijinalinden tekrar çevrildi ve oyun Almanca, Türkçe, Yunanca  oynanacak şekilde uyarlandı. 

Tiyatro Medresesi'nin Türkiye ortağı olduğu "Troyalı Kadınlar" projesi, Tiyatro Medresesi'ndeki (Şirince) ve Samos Genç Sanatçılar Festivali'ndeki gösterimlerinden önce ENKA Kültür Sanat'ın mekan sponsorluğunda 11 Ağustos akşamı ENKA sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. 

Proje ortakları: Theate r& Philharmonie Thüringen (Almanya) Tiyatro Medresesi (Türkiye) Samos Genç Sanatçılar Festivali (Yunanistan)


Tarih: 11 Ağustos 2014 Pazartesi 

Saat: 21:15 


Yer: ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu

Adres: ENKA Kültür Sanat ENKA Vakfı, Sadi Gülçelik Spor Sitesi İstinye Sarıyer İstanbul 

Ücret: Tam 45.00 TL, Öğrenci 25.00 TL
Editör: TE Bilisim