Emin Mete Erdoğan’ın “Dolanık Cern Planları” ve Sergen Şehitoğlu’nun “0db” adlı kişisel sergileri, eşzamanlı olarak Sanatorium’da sanatseverlerle buluşuyor. 25 Nisan - 25 Mayıs 2013 tarihlerinde ziyarete açık olan sergiler, sanatçıların ilk kişisel sergileri olmakla birlikte, tuval ve fotoğraf alanında yeni ve de yapıcı bir dilin peşine düşüyor.

Emin Mete Erdoğan, “Dolanık Cern Planları” başlıklı kişisel sergisinde, bilim ve teknolojinin estetiğine yöneliyor. Altyapısını kuantum fiziğinin ve dolanıklık teorisinin oluşturduğu tuvaller, İsviçre’deki Cern Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ndeki “Büyük Hadron Deneyleri” sırasında kâinatın sırrını çözmeyi amaçlayan devasa makinelerin ayrıntılı birer tasvirini sunuyor. Emin Mete Erdoğan’ın tuvallerinde mekân, boşluk ve bütünlük gibi kavramlar, yapı-söküme uğratılarak yeniden dizilimleniyor. “Dolanık Cern Planları”, gerek biçim, gerek içerik olarak yepyeni öneriler ve ilhamlardan beslenirken, genç sanatçı Emin Mete Erdoğan’ın büyük ölçekli ve detaycı dikkatiyle öne çıkıyor.

Fotoğraf sanatçısı Sergen Şehitoğlu’nun “0db” başlıklı kişisel sergisi, temel olarak insansız alanların yoğunluğunu irdeliyor. İnsanın en alt duyum eşiğine verdiği bir değer olarak “0db”, aslında mutlak bir sessizlik durumunu değil, insan algısının sınırını ifade ediyor. “0db” noktasındaki sesler ve titreşimlerse, Sergen Şehitoğlu’nun peşine düştüğü yalnız mekânların hikâyelerinde yankılanıyor. Fotoğraflarında öyküsel bir dizilim izleyen Sergen Şehitoğlu, kentin karanlık ve yalnız köşelerinde “0db”lik bir gürültünün karşılığını arıyor. “0db”, öyküsünü yazar Hakan Bıçakçı’nın metinlerini hazırladığı bir fotoğraf kitabıyla destekliyor.

Sanatorium, 25 Nisan – 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Emin Mete Erdoğan’ın “Dolanık Cern Planları” ve Sergen Şehitoğlu’nun “0 db” adlı kişisel sergilerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Editör: TE Bilisim