Vasıf Kortun ve Erden Kosova’nın 2004-2005 tarihli söyleşilerinden oluşan Ofsayt Ama Gol!’e saltonline.org üzerinden PDF ve EPUB formatlarında ücretsiz erişilebilir.

“2004 yılında kaleme aldığımız bu söyleşilerin, belirli bir dönemde yaşanmış olan sinerji ve yoğunlaşmaya dair fikir verebileceğini; sanat alanındaki gelişimlere dair eleştirel bir tarihselleştirmeye girişecek araştırmacılar ile güncel sanatın gelişim sürecindeki kopuşlar ve süreklilikleri daha yakından anlamak isteyen sanat izleyicisinin ilgisini çekeceğini düşünmekteyiz.” Önsöz’den

 

Ofsayt Ama Gol! Vasıf Kortun ve Erden Kosova’nın, tarihsel ve sosyo-politik açılardan yakın dönemde Türkiye’deki güncel sanat ortamını tartışan söyleşilerinden oluşuyor. Yılda bir kez yayımlanan Jahresring kitap dizisinin editörü Brigitte Oetker’in davetiyle 2004’te gerçekleştirilen bu söyleşiler, aynı yıl Szene Türkei: Abseits, Aber Tor! (Köln: Verlag der Buchhandlung Walther) adı altında kitaplaştırılmıştı. Ofsayt Ama Gol! Kortun ve Kosova’nın, 2005 Venedik Bienali Romanya Pavyonu’nun kitapçığı için yazdığı ve basılı kitapta yer almayan bir söyleşiyi de içeriyor. 

 

1990’lar ile 2000’lerin başında Türkiye’deki kültürel ifade sahasının, o dönem üretim yapmakta olan güncel sanatçılar ve çeşitli işleri üzerinden değerlendirildiği Ofsayt Ama Gol!, mekân, siyaset, göç ve toplumsal cinsiyet gibi ana başlıklar üzerinden ilerliyor. Kortun ve Kosova, ülkedeki sosyo-ekonomik ve politik dönüşümler çerçevesinde, kültür üretiminin acil gerekliliklerinden Batı-Doğu eksenindeki bakış açılarına, evrilmekte olan Türkiye güncel sanatını haritalandırıyor. Söz konusu döneme yakından tanıklık etmiş olan yazarlar, söyleşiler boyunca işler arasındaki bağıntılar ile bunların toplumsal yansımalarını araştırıyor.

 

Ofsayt Ama Gol!

Araştırma: Sezin Romi (SALT Araştırma ve Programlar)

Yayıma hazırlayan: Başak Çaka (SALT Araştırma ve Programlar)

Tasarım: Project Projects

Uygulama: Özgür Şahin

133 sayfa, Türkçe

ISBN: 978-9944-731-41-6

Editör: TE Bilisim