Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM),  2013 Yılı Güz Dönemi Yetişkin Eğitimleri Programı, Prof. Dr. Uşun Tükel, Prof. Dr. Ali Akay ve Prof. Dr. Zühre İndirkaş’ın vereceği seminerlerle Kasım ayında başlıyor. Çağdaş sanat, ikonografi, mitoloji gibi farklı konuların ele alınacağı kapsamlı eğitimlere kayıtlar, SSM web sitesinden yapılıyor. 
  

Modern mi, Çağdaş mı, Güncel mi?

Çağdaş sanatın Türkiye’deki önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ali Akay’ın vereceği “Modern mi, Çağdaş mı, Güncel mi?” semineri “Anish Kapoor İstanbul’da” sergisiyle eş zamanlı olarak sanatseverlerle buluşacak. Seminer, son yıllarda sanatta karmaşa yaratan kavramlar üzerine yoğunlaşarak, günümüz sanatının felsefesi üzerinde duracak. Katılımcılar, “Anish Kapoor İstanbul’da” sergisini gezip, eserleri disiplinlerarası bir bakış açısıyla yorumlayan çalışmalar yapacak.
 
  
Eğitim Programı: 4 Kasım - 9 Aralık 2013
Pazartesi, 19.00 - 21.00 




Batı Sanatında İkonografi

Prof. Dr. Uşun Tükel’in vereceği seminerde, Batı Sanatı’ndaki din konulu resimler ikonografik bir yöntemle tartışılacak. Eski Ahit’in Yaradılış kitabından başlayan süreçte, Tevrat peygamberleri ve kahramanlarının öyküleri, Yeni Ahit sahneleri, her iki kitabın apokrif öyküleri, belli başlı aziz ve azizeler, Batı Sanatı’ndaki örnekler üstünden ele alınacak. Seminerde, Hıristiyan sanatının temelini oluşturan metinlerdeki öykülerin sanatsal kalıplara yansıması ve anlamlarının çözümlenmesi amaçlanacak. Tükel’in vereceği seminer, 6 haftalık iki modül olarak 12 hafta devam edecek.
 
  
Eğitim Programı: 1 Kasım - 13 Aralık (Modül 1)
Cuma, 11.00 - 13.00 




Mitoloji ve Sanattaki Yeri 

Prof. Dr. Zühre İndirkaş tarafından verilecek seminer, mitolojinin anlamı,  mitosların sanattaki yeri ve önemi, Antik Yunan’da mitosların oluşumu, Olimposlu Tanrılar Kuşağı, tanrı ve tanrıçaların mitolojik kimliklerinin tanıtımıyla başlayacak. Seminerde, mitosların, zaman içinde gösterdiği değişime ve buna bağlı olarak kullanılan sembolik dile, çeşitli felsefi ve dinsel yorumlarına yer verilerek, mitolojinin Batı Sanatı’ndaki yeri ve önemi ele alınacak. Tüm konuların görsel malzeme eşliğinde sunulacağı seminer 13 Kasım’da başlayacak.
 
  
Eğitim Programı: 13 Kasım - 18 Aralık
Çarşamba, 12.00 - 14.00 



Eğitimler üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere %50 indirimlidir. 

Telefonla bilgi için:  0 212 2772200/  137-164 

Detaylı bilgi ve kayıt için

Editör: TE Bilisim