MARTI HOTELS & MARİNAS SPONSORLUĞUNDA PHASELİS ANTİK KENT’TE TARİH SANATLA BULUŞUYOR                                                       

Sanat etkinliklerine verdiği değer ile her zaman ön plana çıkan Martı Hotels & Marinas, Phaselis Sanat Etkinliği’nin başladığı ilk yıllardan itibaren verdiği desteği bu yıl da sürdürüyor. İki bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Phaselis Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen 8. Phaselis Sanat Etkinliği’nin açılış gecesinde İzmir Barok Grubu sahne aldı. 9 Eylül’de başlayan sanat etkinliği 14 Eylül tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.

İzmir Barok Grubu ile Görkemli Açılış Gecesi...

8. Phaselis Sanat Etkinliği’nin açılış gecesinde Martı Hotels & Marinas sponsorluğunda İzmir Barok Grubu sahne aldı. İzmir Barok Grubu, “16. yüzyıldan 18. yüzyılın ilk yarısına Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri” konserinde, yüzyıllar öncesinin görkemli Avrupa ve Osmanlı Saray hayatı geleneklerini, şiir ve müzikle harmanlayarak sanatseverlere sundu.

Barok müziğini, dönemin enstrümanları ve stili ile seslendiren Türkiye’deki ilk topluluk olma özelliğini taşıyan İzmir Barok Grubu açılış gecesinde konuşan Martı Hotels & Marinas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre NARİN, “Bu sene Phaselis Sanat Etkinliği’nin sekizincisini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Sanat ve tarihi, severleriyle buluşturmak ve yaşatmak en büyük gayemiz. Etkinliğin ilk yılından beri verdiğimiz desteği önümüzdeki yıllarda da sürdürmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederiz.” dedi.

Uzak coğrafyaların aynı dönem saray müziklerinin icra edildiği gecede; Lully, Gazi Giray Han, G. Frescobaldi, J. Dowland, D. Cantemir, Buhurizade Mustafa Itri, H.Purcell, Ali Ufki Bey, J.B.de Boismortier, Derviş Frenk Mustafa gibi ünlü bestecilerin eserleri ve Tamburi Mustafa Çavuş’un unutulmaz “Hisar Buselik Şarkı - Dök Zülfünü Meydana gel" eseri büyülü atmosferde yankılandı.

 

Phaselis Antik Kenti’nde Sanat Dolu Geceler...

Sanatseverler, 10-11 Eylül tarihlerinde “Lycia Guitar Days” konser programı kapsamında, gitar tellerinden dökülen notalarla buluşacak. 10 Eylül’de Cecilio Perera, Robero Aussel, Ricardo Moyano-Elis Dubas, 11 Eylül’de Çağatay Azat, Frank Bungarten, Begüm Uğur Boyancı & Kadir Yılmaz sahne alacak. 13 Eylül gecesi “Endülüs’ten Anadolu’ya” konser ve dans gösterisi kapsamında, sanatseverler Mavi-Siyah Flamenko Topluluğu ile birlikte dünyaca ünlü dansçı David Perez‘i izleme imkanı bulacak. 8.Phaselis Sanat Etkinliği’nin 14 Eylül kapanış gecesinde ise “Boğaziçi Caz Korosu” sahne alacak.

Editör: TE Bilisim