1979 doğumlu, Kanadalı sanatçı Owen Pallett, besteleri ve şarkı sözleriyle öne çıksa da keman ve klavye çalmasının yanında vokal çalışmalarıyla da tanınıyor. Linkin Park, Taylor Swift, Robbie Williams, Arcade Fire gibi birçok ünlü isimle birlikte çalışan Pallett, son olarak Caribou olarak tanınan Dan Snaith’le ortak bir çalışmaya imza attı.

İlk kez 18 yaşında, doğduğu şehir Toronto'dan ayrılan Pallett, Toronto'nun müziklerinde ve hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtiyor. Eğitimini de Toronto Üniversitesi’nde alan Pallett, burada geçirdiği yıllar boyunca The Barbican, Toronto Symphony Orchestra, National Ballet of Canada gibi birçok toplulukta yer aldı. Daha sonra 2005 ve 2006 yıllarında Final Fantasy takma adını kullanarak arka arkaya iki albüm çıkardı. Owen Pallett ismiyle ilk defa 2010 yılındaki Hertland albümüyle dinleyicilerin karşısına çıkan müzisyen, ikinci albümü In Conflict'i ise 2014’te piyasaya sürdü. Bu albümde İngiliz müzisyen Brian Eno ve en yakın arkadaşı Matt Smith ile birlikte çalıştı. Anksiyete hastası olan Owen Pallett, atakları sırasında kâğıda döktüğü hislerini daha sonra tekrar okurken, yazmış olduğu satırlarda kendisine çok yabancı birini gördüğünü söylüyor. Pallett, yaşadığı bu ikili durumun albümlerine de yansıdığını belirtiyor.

 

Michael James Owen Pallett-Plowright

 

Gerçek ve uzun adı Michael James Owen Pallett-Plowright olan Kanadalı sanatçı, annesi hala Michael diye seslense de Owen ismini tercih ettiğini söylüyor. Albümleri dışında yaptığı film müzikleriyle de tanınan Owen Pallett’in, 2009 yapımı The Box, 2013 yapımı Her ve The Wait film müziklerinde imzası bulunuyor. Her için yaptığı müziklerlerle 2014 Oscar’larında “En İyi Film Müziği Ödülü”ne aday olan Pallet'ın son albümü In Conflict, sinemasal anlamda değer taşıdığı ve hatta Alfred Hitchcock filmlerini hatırlattığı gibi yorumlar topladı. Bu yorumlara katılmadığını dile getiren Pallett ise film müzikleri bestelemenin çok keyifli bir iş olduğunu ve film müziğini bambaşka bir mecra olarak gördüğünü ifade ediyor. Müzik için tutkusunun yanı sıra bilgisayar programcılığına da ilgi duyan Owen Pallett, “Traffic Department 2192” ve “Super Mario Land 2:6 Golden Coins” oyunlarının müziklerini üstlendi.

 

Öncesinde The Away Days Sahnede

 

Öncesinde performans sergileyecek grup The Away Days ise 2013 yılındaki Babylon Newcomers Festival’iyle ilk defa dikkatleri üzerine çekti. Paul Banks, Belle & Sebastian, Massive Attack, Portishead gibi gruplarla birlikte aynı sahneyi paylaşan The Away Days, SXSW ve The Great Escape festivallerinde de boy gösterdi. Grup, 2012'deki ilk EP’leri How Did It All Start'ın eleştirmenlerden tam not almasının ardından ilk albümün hazırlıklarını sürdürüyor.

Owen Pallett ve öncesinde The Away Days, 19 Aralık Cuma akşamı 21.00'de Salon'da hayranlarıyla buluşacak.

 

Peyk, Yepyeni Albümlerini Tanıtmak Üzere

20 Aralık Cumartesi Gecesi 22.30'da Salon'da:

 

Müzik çalışmalarına 1990'larda başlayan, İstanbullu alternatif rock grubu Peyk, İrfan Alış (vokal), Serdal Ersoy (gitar), Ertan Çalışkan (davul), Özgür Ulusoy (keman, klavye) ve Barış Tokgöz'den (bas gitar) oluşuyor. 2007'de ilk albümleri Suluşaka, 2011’de ise ikinci albümleri İçimdeki İz’i yayımlayan ve müzik hayatına başladıklarından beri oldukça sadık bir izleyici kitlesi edinen Peyk, yeni albümleri Teslim Olma’nın tanıtım konseri için, rock'tan blues'a, reggae’den arabeske uzanan melodileri ve sürpriz müzisyenlerle birlikte Salon’un konuğu oluyorlar. 

 

Peyk, 20 Aralık Cumartesi akşamı 22.30’da Salon'da samimi performanslarıyla sevenleriyle buluşacak.

 

Biletler Nerede-Ne Kadar?

 

Owen Pallett  ve The Away Days konserinin biletleri ayakta 35 TL, öğrenci 25 TL; Peyk konserinin biletleri ise ayakta 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

 

Editör: TE Bilisim