Sarardım Ben Sarardım, Meşeler Gövermiş, Bir Of Çeksem Karşıki Dağlar Yıkılır, Gül Kuruttum, Mendilin Yeşili, Mecnun Leylamı Gördüm gibi onbinlerce türkü ve oyun havasını derleyip, notaya alan;
Yurttan Sesler Korosu'nun kurucusu,Türk Halk Müziği ve Folklor araştırmacısı Büyük Hoca Muzaffer Sarısözen, vefatının 50. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlediği etkinlikle anıldı. 

 

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki etkinliğe İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Siliviri Kaymakamı Salih Keser, Muzaffer Sarısözen’in ailesi, sanat camiasından birçok ünlü ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Sunuculuğunu TRT Radyo sanatçısı Tülay Tüzün’ün yaptığı gecede hoş geldiniz konuşmasına, “Gelecek olan dünyada bundan sonra tüm mücadeleler kültür ve sanatla olacaktır” sözleriyle başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen Kültürsüz, sanatsız bir millet olmaz. Bu inançla çalışıyoruz. Bir parçacık da olsa bu yolda hizmetimiz olursa ne mutlu bize” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Abdurrahman Şen’in ardından söz alan Muzaffer Sarısözen’in yeğeni Uğur Sarısözen,

“Muzaffer Sarısözen’in dünya bakışı şudur: toplumların millet olma vasıflarından biri kültürdür. Kendi kültürlerine sahip olamayanların yaşama hakları yoktur.” cümleleriyle milli kültürün önemini vurgulayan Sarısözen, “1937 -1953 yılları arasında Türkiyeyi il il, ilçe ilçe gezerek 10.000 türküyü derleyen, 1500 türküyü notaya alan Muzaffer Sarısözen’in Ankara’da kurduğu Yurttan Sesler Korosu bu türküleri söyleyerek insanların damarlarındaki kuruyan kanı harekete geçirmeyi başarmıştır. Seyahat imkanının çok az olduğu o yıllarda insanlar görmedikleri yöreleri bu türküleriyle tanımış ve sevmişlerdir.” diye konuştu.

 

Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde, TRT Gençlik Korosu eşliğinde sahne alan ünlü Türk Halk Müziği sanatçılarımız Muzaffer Akgün, Yücel Paşmakçı, Belkıs Akkale, Mükerrem Kemertaş, Hüsamettin Subaşı, Ümit Tokcan, Kubilay Dökmetaş, Emel Taşcıoğlu, Gülşen Kutlu, Aysun Gültekin, Hale Gür, İsmail Altunsaray, Bedia Akartürk ve Makbule Kaya Muzaffer Sarısözen’in derlediği unutulmaz türküleri seslendirerek dinleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

 

Türkülerin arasında gösterilen Muzaffer Sarısözen belgeseline ait görüntüler, Muzaffer Sarısözen’i ve Sözen’in milli kültüre katkılarını izleyicilere yeniden hatırlattı.

 

Sivas Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Uğur Sarısözen, Muzaffer Akgün, Zafer Gündoğdu ve Yücel Paşmakçı’ya İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen tarafından plaket verildi. 

Editör: TE Bilisim